Roda de premsa de l'AE Ramassà l'any passat amb els mitjans de Camerun

Avui a les 15 hores l’expedició franquesina posarà rumb a Madagascar mantenint intacte l’essència de tots els viatges: solidaritat, cultura i esport. La compra d’un autocar per poder desplaçar els infants a l’escola és un dels projectes solidaris més rellevants d’un cinquè viatge que arrodoneix la gran tasca que porta realitzant l’AE Ramassà a l’Àfrica


Aquest migdia l’Associació Esportiva Ramassà posarà rumb a Madagascar amb les maletes carregades d’il·lusió i de material esportiu i solidari en el que serà el cinquè viatge del modest equip de Les Franqueses en terreny africà. Una nova aventura en la qual el conjunt vallesà mantindrà ben intacte l’essència dels 4 darrers viatges: solidaritat, cultura i esport. “Ens fa molta il·lusió començar una nova aventura, amb gent nova i amb moltes ganes de descobrir un país nou i una cultura nova. Tot i que ja portem anys amb el projecte cada any és una experiència nova i tenim moltes ganes que comenci”, assegurava l’ideòleg i entrenador de l’AE Ramassà, Jordi Grivé.

Per aquest viatge, l’AE Ramassà col·labora per primera vegada amb l’ONG Yamuna, que treballa a l’Índia i a Madagascar duent a terme diferents projectes en l’àmbit de la dona i la infància, pel que fa a salut i educació. “Ens va interessar molt el projecte del Ramassà i vam tenir la sort que a ells els hi interessés el nostre”, assegurava, Mireia Trias, la representant de l’ONG, que durant la presentació del viatge va explicar el treball que realitzen a l’illa africana i el que es trobarà l’equip quan hi arribi: “A Madagascar malauradament coneixeran un dels països més pobres del món -el 88% de la població viu sota el llindar de la pobresa-; és una barreja d’Àfrica i Àsia perquè és una illa davant de Moçambic i no és com l’Àfrica negre, se’ls hi farà curt, ja que quan la trepitges necessites conèixer-la a fons”, destacava Trias.

L’expedició franquesina visitarà l’ONG, que es troba a Vontovorona, a uns 20 km de la capital, Antananarivo, i farà diverses visites culturals i solidàries al llarg de la seva estada, a banda de visitar els projectes de Yamuna: la Cooperativa de Dones Vehivavy Mihavotra i el Centre Educatiu Mandrosoa. També farà una excursió al poble de Imerinastiatoska per visitar un taller on treballen el reciclatge a través de l’alumini.

Enguany, el club ha tornat a editar un conte, “El viatge d’en Vic”, que té com a eix central un autobús que funciona amb valors i relata el projecte solidari del Ramassà, que aquest any té com a element solidari més rellevant la compra d’un autobús per poder portar els nens de l’ONG Yamuna a l’escola. Un conte que ha servit a l’entitat vallesana per recaptar una xifra considerable de diners per poder fer realitat el projecte de l’autobús que portarà els colors del club. Com l’any passat a Camerun, l’equip de Les Franqueses entregarà contes als infants amb els quals farà tallers i diverses activitats també relacionades amb el futbol. A banda, l’expedició portarà prop de 600 kg entre material esportiu i escolar: equipacions del RCD Espanyol, que col·labora per primera vegada amb el projecte, equipacions del CF l’Ametlla  i d’altres equips de la comarca.

Una vegada més, un escenari i un adversari imponents

Pel que fa a la vessant esportiva, l’AE Ramassà s’enfrontarà al CNAPS, el campió de la lliga nacional de Madagascar les darreres 5 temporades. Un partit que tindrà lloc al camp més important del país, l’estadi de Mahamasinaamb seients per a 25.000 espectadors, situat a la capital, Antananarivo. L’equipament, que acull diferents partits tant de futbol com de rugby, va ser la seu dels Jocs de l’Oceà Índic el 2007, i ha arribat a tenir 40.000 espectadors en finals estatals.

El partit se celebrarà el 22 d’abril a les 14 hores, hora local. La Federació de Futbol de Madagascar obrirà les portes hores abans i regalarà l’entrada i una samarreta als primers 2.000 aficionats. Després de 4 viatges, l’experiència és un grau, i és que en el present l’equip tindrà dos dies per aclimatar-se al país, entrenarà el tercer i el quart ja disputarà l’amistós internacional. Aquest serà l’any que el conjunt que saltarà al terreny de joc africà tindrà més jugadors del Ramassà, un total de 14, amb presència també d’un jugador del CF Santa Eulàlia de Ronçana i dos de l’AE Monistrolenca. En total, l’expedició de l’equip del Vallès Oriental està compost per 36 persones entre jugadors, equip tècnic, junta directiva, entre altres. Com en el primer viatge a Etiòpia, enguany l’equip franquesí estarà acompanyat per representants municipals com el regidor d’esports Juan Corchado i el gerent del Patronat Municipal d’Esports, Pep Campanya.

Durant l’estada de l’AE Ramassà a Madagascar, La Jornada del Vallès, oferirà un ‘diari de viatge’ en el qual els membres de l’expedició del club franquesí relataran dia a dia els esdeveniments que tinguin lloc al llarg de l’aventura per terres africanes.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here