L’ens federatiu a la comarca, amb Juan Nuñez com a responsable, gestiona 80 clubs del Vallès Oriental entre futbol i futbol sala, donant totes les facilitats per tal que puguin desenvolupar la seva funció a la perfecció. Per altra banda, un departament vital dins la subdelegació és el Comitè Tècnic d’Àrbitres, dirigit per Nacho Torrella, que compta amb 100 col·legiats


És un ens indispensable pel funcionament del futbol territorial  amb dedicació exclusiva al servei dels clubs. Parlem, en aquest cas, de la subdelegació del Vallès Oriental de la Federació Catalana de Futbol que gestiona 80 clubs de la comarca entre futbol i futbol sala. “Una de les nostres funcions és atendre les demandes dels clubs, per nosaltres tots els seus problemes i peticions són igual d’importants i els intentem resoldre de la millora manera possible. Estem totalment al seu servei”, destaca Juan Nuñez, delegat de la subdelegació i també vocal de la junta directiva de la Federació Catalana de Futbol.

Anteriorment els clubs del Vallès Oriental havien de fer les seves peticions a Barcelona però des de fa anys el Vallès Oriental compta amb una subdelegació que, anteriorment havia estat a Mollet i des del 2016 que és a Granollers, en una seu situada al carrer Avinguda Europa. L’actual delegat, Juan Nuñez, porta 4 anys al càrrec i anteriorment havia estat la mà dreta de l’anterior, Joan Sayós, durant 4 temporades.

Nuñez compta amb una àmplia experiència en el futbol de la comarca, primer formant part del desaparegut CF La Roca del Vallès, com a preparador físic, secretari i president del club durant 6 anys. Posteriorment va passar a formar part de l’EC Granollers, amb Jesús Martos a la presidència, formant part del juvenil dirigit per Miguel Guerrero. Més endavant Nuñez va passar a formar part del juvenil de Divisió d’Honor, com a delegat, on va coincidir amb Joan Sayós, equip en el que estaria 6 anys i després va ser delegat del primer equip fins l’entrada de German Pascual al club granollerí. A banda també va ser vocal i vicepresident de l’entitat vallesana. Per altra banda, el sots-delegat és Carlos Lopa, també molt lligat al futbol comarcal, i és que va jugar 10 anys a l’EC Granollers en categories de formació, debutant amb el primer equip, va competir amb diversos equips de la comarca i també va ser delegat, director d’escola i membre de la junta del club del carrer Girona.

Així, la delegació compta amb dos responsables coneixedors a fons del futbol de la comarca. El delegat Juan Nuñez destaca la bona salut del futbol del Vallès Oriental: “Estic molt orgullós dels clubs, el nivell en tots els aspectes ha pujat molt els darrers anys, estan molt ben gestionats. També hi ha molta més tolerància cap als àrbitres, tenim molt menys informes negatius. Crec que les campanyes que hem fet a la FCF com zero insults a les grades, entre altres, han funcionat molt bé. Apuntar també que s’ha notat que els entrenadors tenen més formació, els jugadors són més respectuosos i el treball en valors ha tingut els seus fruits”, assegura el subdelegat de l’ens federatiu a la comarca.

Nuñez posa èmfasi sobretot en el futbol femení: “S’ha passat de tenir molts pocs equips a tenir-ne molts i això ho valoro molt positivament, amb el CE Llerona, el Palautordera i la PBB La Roca com a referents, i és que porten molt anys fent una gran feina”, assegura. De fet, fa 8 anys les llicències femenines arreu de Catalunya eren de 2.000 jugadores i actualment són 11.000 llicències, fet que mostra la gran crescuda del femení, en part també gràcies a la campanya Orgullosa dirigida des de la FCF. A la subdelegació del Vallès Oriental Isabel Rivas, responsable del futbol femení, és l’encarregada de gestionar tots els aspectes relacionats amb els clubs de la comarca femenins, les trobades, els campionats de les seleccions inferiors, etc.

Els tres esdeveniments més rellevants al llarg de cada temporada gestionats per la subdelegació del Vallès Oriental són la Jornada de Futbol Femení, que aquest any va batre el seu rècord de participants amb més de 130 jugadores, i la nit dels Campions, en la qual es premien tots els equips que han assolit un títol o han pujat de categoria de la comarca. Enguany la festa tindrà lloc el 17 de juny al pavelló El Parquet de Granollers. 2 dies abans, el 15 de juny, la subdelegació també gestiona la trobada de seleccions inferiors de les respectives comarques, que enguany se celebra a Salou participant les seleccions del Vallès Oriental femenines des d’aleví fins a juvenil.

El comitè tècnic d’àrbitres del Vallès Oriental

Dins de la subdelegació hi ha un departament vital pel funcionament del futbol a la comarca, la delegació del comitè tècnic d’àrbitres del Vallès Oriental, dirigida des d’aquesta temporada per Nacho Torrella que n’és el responsable, i amb Ferran Ceacero, com a responsable de formació dels col·legiats.

Les funcions del comitè són la formació, el seguiment esportiu, la designació dels àrbitres,  i la gestió administrava de tots els aspectes relacionats amb els arbitratges. “El Ferran Ceacero és la meva mà dreta i compta amb un preparador físic que entrena els àrbitres els dimarts i els dimecres a les pistes d’Atletisme de Granollers”, assegura Torrella.

Actualment, el comitè tècnic d’àrbitres del Vallès Oriental compta amb uns 100 àrbitres. El comitè tècnic gestiona la delegació fent les designacions de tot el futbol base de la comarca i assignant uns 300 partits a la setmana. També fa les designacions dels àrbitres de Quarta Catalana i de Tercera Catalana però aquests darrers en partits de fora del Vallès Oriental, ja que per norma no poden xiular a la comarca. La resta de designacions, de Segona Catalana cap amunt ja es realitzen des de Barcelona.

“És una delegació molt gran, ha crescut molt, hi ha molt futbol base i això comporta molts més partits i molta gestió. Ara mateix tenim una plantilla de 100 àrbitres i en tenim 40 fent el curset per formar-se. Intentem cuidar-los al màxim i posem molt èmfasis en l’aspecte formatiu i això repercuteix en millors arbitratges i que els clubs estiguin més contents”, assegura Nacho Torrella.

El comitè tècnic d’àrbitres del Vallès Oriental es marca la fita de créixer en nombre de col·legiats, de tenir un planter de professionals responsables amb vocació de millorar i ser el màxim competitius possibles: “La meva obligació és que els arbitres vagin al camp i estiguin al 100% per fer-ho el millor possible però tots hem d’acceptar que es poden equivocar perquè són humans, com es poden equivocar tots els protagonistes que intervenen en el futbol”, apunta el responsable del Comitè Tècnic d’Àrbitres a la comarca. Torrella, que abans d’agafar el càrrec va ser dues temporades delegat del primer equip de l’EC Granollers, havia estat àrbitre durant 10 anys i va arribar a xiular a la Segona Divisió B.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here