Anna Alonso, de l'Hospital Sant Joan de Déu, ha agraït la seva presència als assitents / XAVI DUBÀ

o El pavelló Nou de la Roca del Vallès ha estat l’escenari aquesta tarda d’una nova jornada d’handbol solidari, organitzada per l’Associació Polseres Candela, amb la disputa de dos partits entre els sèniors masculins i femenins dels dos equips d’handbol punters de la comarca.

o S’han recaptat més de 2.000 € que aniran destinats a l’obra social de Sant Joan de Déu per la investigació del càncer infantil 


Aquesta tarda ha tingut lloc al pavelló Nou de la Roca del Vallès una nova jornada d’handbol solidari que ha unit els dos clubs punters de la comarca, BM La Roca i BM Granollers, amb un objectiu comú: recaptar fons per la investigació del càncer infantil. Unes 400 persones han assitit a l’acte i han fet possible que l’Associació Polseres Candela recaptés més de 2.000 € que aniran destinats a l’obra social de Sant Joan de Déu. “Estem molt satisfets, l’any passat va ser un èxit i aquest també. Tant BM La Roca com BM Granollers ens ho han posat tot molt fàcil”, destacava David Sánchez, membre de l’Associació Polseres Candela i organitzador de l’acte.

Tots els assistents han pagat 5 € de forma simbòlica per tal d’assistir al recinte, una entrada que incloïa una polsera Candela. Les Candeles són unes polseres de colors que elaboren els infants ingressats a la planta d’oncohematologia de l’Hospital Sant Joan de Déu, les seves famílies i els seus amics. Gràcies al treball conjunt de tots ells, les Candeles han acabat sent un producte solidari que llueix a milers de braços i que ha aconseguit recaptar fins ara més de d’1 milió d’euros en tres anys, que s’han destinat a l’obra social de Sant Joan de Déu.

Esportivitat i espectacle

El primer partit de la tarda ha estat el que ha enfrontat el Felmar BM La Roca amb el KH-7 BM Granollers. Un partit de contrastos a les banquetes, i és que ha estat el darrer de José Luis Villanueva dirigint el conjunt granollerí i el primer de Ramon Plans com a entrenador del Felmar. Les roqueroles han dominat al marcador els primers minuts de partit però ràpidament les de Villanueva han anat posant-se al partit. Al descans ja s’hi ha arribat amb una diferència considerable i a la represa les granollerines han anat obrint forat al marcador fins a deixar el 18 a 39 final. Entre partit i partit, l’ideòleg de l’esdeveniment, David Sánchez, i tots els implicats han rebut un obsequi en record de la jornada.

“Veníem d’un viatge llarg, ja que ahir vam jugar l’últim partit de la temporada a Pontevedra però havíem d’estar aquí per aquesta causa solidària. És magnífica la feina que fan per recaptar fons i no podíem fallar”, destacava José Luis Villanueva. Jessica Bonilla ha disputat el darrer partit amb l’equip -serà la segona entrenadora l’any que ve-, igual que la capitana Anna Pi: “Ens fa molta il·lusió participar en un acte com aquest. Sensació molt bona, l’últim partit amb l’equip, contenta, ara ja sí que ‘penjo les botes’ i fer-ho en un partit com aquest és genial”, ha apuntat Pi.

Per la seva part, Ramon Plans, que ha entrenat tant el masculí com el femení del BM la Roca, ha destacat la causa dels partits: “No només és un partit benèfic sinó que la causa és preciosa, tot el que podem ajudar des de la pista sempre que ho podem fer ho farem”.

La solidaritat guanya tots els partits

El segon partit, que enfrontava Fraikin i BM La Roca ha començat amb domini roquerol. Viver ha fet moltes rotacions i els locals han sortit endollats convertint amb facilitat llançaments exteriors. De fet, a l’inici els de Ramon Plans han arribat a tenir 3 gols d’avantatge (7-4, 9′), però poc a poc els de Viver han reaccionat i amb el 12-13 d’Adrià Resina, a l’equador del primer temps, ja han passat a fer-se amb el control del matx. A partir d’aquí, i fins el final, amb un contraatac rere l’altre, els granollerins han acabat vencent per 25-38, en un partit que, com l’anterior, el gran guanyador ha estat la solidaritat.  

“No hi ha millor manera d’acomiadar-me, és l’escenari perfecte contra un rival perfecte, el millor marc per un final, així, amb tot el que rodeja un partit benèfic, és una causa extroardinària. Tots hem gaudit del partit i crec que m’emporto un record molt bonic i no crec que el meu comiat del club pugui ser millor que aquest”, destacava Carlos Viver, que avui ha entrenat per darrera vegada el Fraikin, ja que per la Copa del Rei el tècnic ja serà Antonio Rama.

Així, la segona edició de la jornada d’handbol solidari ha tornat a ser un èxit i ha assolit amb escreix el seu gran objectiu, convertir el pavelló Nou de la Roca en una verdadera festa de l’handbol solidari i, el que és més important, recaptar més de 2.000 € per la investigació del càncer infantil.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here