L’equip de Les Franqueses del Vallès col·labora amb un centre juvenil al barri d’Etetack de la ciutat de Yaoundé, a Camerun, fruit del vincle que es va crear quan l’expedició franquesina els va visitar, en el seu quart viatge esportiu solidari, el mes d’abril de l’any passat. Les dues entitats comparteixen un projecte esportiu i educatiu, amb un compromís ferm del Ramassà, que a banda de donar material esportiu al centre, ha fet una donació de 500€ per  l’escolarització de cinc nens del barri

El centre juvenil ha agafat el nom del club vallesà i té diferents seccions, amb tres equips de futbol, una escola de dansa i un centre d’arts marcials


Fa 5 temporades que l’AE Ramassà realitza un viatge esportiu-solidari al continent africà i ja ha visitat Etiòpia, República de Benín, Uganda, Camerun i Madagascar, països en els quals hi ha viscut experiències úniques. En aquests viatges, a part de jugar contra equips de primera divisió, les expedicions han conegut a fons la cultura del país i han exportat solidaritat.

Després d’haver donat més de 800 kg de material esportiu en cada viatge, ha estat en els dos darrers, en els quals l’equip franquesí ha volgut anar més enllà deixant petjada al seu pas i creant projectes que tinguin continuïtat al país. Abans d’anar a Camerun, l’AE Ramassà va fer una feina titànica recaptant prop de 9.000€ per crear una biblioteca a Kribi, en col·laboració amb l’ONG Insolàfrica. Un projecte que va ser una realitat gràcies a una gran tasca solidària, amb l’ajuda també de Nacions Unides -de les quals l’equip vallesà n’és ambaixador des del 2016- que va donar 500 llibres.

Un cop posada la primera pedra de la biblioteca, l’expedició del Ramassà va viatjar des de Kribi fins a Yaoundé, concretament al barri d’Etetack. Una visita que en la qual l’expedició catalana va donar nombrós material esportiu i va poder viure la realitat d’un barri humil de la capital de Camerun.

En aquella trobada es va crear un vincle entre els dirigents del centre juvenil del barri i els dirigents del Ramassà. Tant és així, que el centre juvenil ha agafat el nom del club de Les Franqueses i té diferents seccions, amb tres equips de futbol, una escola de dansa i un centre d’arts marcials.

Etetack és un suburbi situat als afores del nord de la ciutat de Yaoundé. És un barri amb una població cosmopolita i heterogènia. És conegut per la modesta qualitat dels seus edificis i el baix poder adquisitiu dels seus habitants. El 75% de les cases estan construïdes de materials precaris i un dels principals problemes amb el que es troben és el poc subministrament d’aigua potable.

Fa uns mesos, fruit del vincle que es va crear en el viatge, el Ramassà els va enviar equipacions amb el seu escut per tal que les puguin utilitzar en els seus partits. Com a mostra d’agraïment dos dels capitans d’un dels equips van realitzar aquest vídeo:

L’AE Ramassà va enviar equipacions a un centre juvenil del barri d’Ettetack a Yaoundé, Camerun, i els dos capitans d’un dels equips, que es diuen Ramassà i porten el mateix escut que l’equip vallesà, agraeixen l’ajuda en aquest vídeo. Tota la informació a La Jornada del Vallès pic.twitter.com/p7XsaehWX1

“Quan hi vam estar en el viatge vam veure que tenien un projecte molt interessant per ajudar els nens del barri. Vam veure les necessitats i vam apostar per fer un treball conjunt”, destaca Jordi Grivé, ideòleg dels viatges a l’Àfrica de l’AE Ramassà.

Un vincle entre el club català i el centre juvenil del barri d’Etetack de Camerun que s’ha formalitzat amb un petit acord de col·laboració, amb el qual han rebut una donació per part del Ramassà de 500€ per l’escolarització de cinc nens del barri. Tanmateix, el projecte d’educació i esport conjunt entre l’equip de Les Franqueses del Vallès i el centre juvenil del barri d’Etetack de Yaoundé va més enllà d’una simple aportació econòmica, amb un contacte directe entre ambdues entitats i amb el compromís ferm del club vallesà de fer camí plegats.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here