Les de Rubén Alvarez han estat l’equip femení més destacat aquesta temporada dels 5 que competeixen al Vallès Oriental. Després d’haver baixat de Preferent la passada campanya, les roqueroles han acabat segones al grup 3 de Primera Divisió empatades a 74 punts amb el líder, però pel ‘goal average’ no han aconseguit l’ascens. CF Palautordera, que ha acabat tercer, i CE Llerona que ha acabat sisè, també han completat un curs magnífic


Temporada per emmarcar la que ha completat el sènior femení de la Penya Blanc Blava La Roca. Les de Rubén Alvarez han estat l’equip del Vallès Oriental més regular del grup 3 de Primera Divisió, ocupant tot el curs les primeres places i finalitzant la campanya empatades a 74 punts amb el líder, el Manlleu. “La temporada ha sigut molt bona, l’única llastima que pel ‘goal average’ no hem pogut pujar. Les 5 primeres jornades teníem lesionades i això ho hem pagat car a final de temporada”, assegura el tècnic.

Alvarez, que va ser l’entrenador amb el qual l’equip va pujar a Segona Nacional fa tres temporades, va tornar a agafar les rendes del conjunt roquerol al principi d’aquesta campanya amb un objectiu molt clar: l’ascens. “Vaig agafar la plantilla amb 9 jugadores, en vam pujar 5 del juvenil encara en edat juvenil i vam fitxar 5 jugadores”, assegura. Una d’aquestes jugadores fitxades, Cristina González, que tornava al club on es va formar, ha estat clau durant la temporada, i és que, a part d’aportar veterania a un equip molt jove, ha estat la màxima golejadora anotant 32 gols en 24 partits.

La Penya Blanc Blava ha estat el tercer conjunt més golejador de la competició amb 109 gols anotats en els 30 partits de lliga, a banda de ser el menys golejat, amb només 38 gols rebuts, juntament amb el Manlleu. “Són un equip molt lluitador, amb una mitjana d’edat de 21 anys, i tenen molta qualitat individual”, assegura Alvarez, que destaca la segona volta de l’equip: “Només hem perdut un partit, tot i quedar-nos només amb 13 jugadores. Hem pujat moltes jugadores del juvenil que ens han ajudat a tenir opcions d’ascens fins al final”. De fet, un dels objectius del club roquerol , que a banda del sènior té 6 equips inferiors, és que el primer equip tregui els fruits de la gran feina de formació que es realitza en els equips de base de l’entitat.

El CF Palautordera repeteix la tercera posició

El CF Palautordera ha tornat a acabar en tercera posició al grup 3 de Primera Divisió però millorant molt els números de la passada temporada. Les de Carlos Segura, que han conservat el bloc de l’anterior campanya, han estat el segon conjunt més golejador amb 111 gols anotats. “La clau de la bona temporada de l’equip és el bon ambient que es respira en el grup. No és la millor plantilla però són molt treballadores i tenen una actitud d’aprenentatge molt bona. És un equip en ple creixement amb un marge de millora molt gran, i és que el 70% de la plantilla està conformat per jugadores de 17 a 21 anys”, assegura Segura.

L’entrenador de l’equip del Baix Montseny va ser el creador de les seccions femenines del club 12 anys enrere i aquesta és la seva segona etapa al capdavant del sènior femení. “La veritat és que estem molt contents d’aquesta temporada. Tot i tenir jugadores en edat juvenil i tenir mala sort amb les lesions vam aconseguir vèncer els dos primers classificats, Manlleu i Penya Blanc Blava La Roca, a la primera volta”, assegura. La jugadora més destacada ha estat Anna Subirana que amb 44 gols en 30 partits ha estat la pitxitxi de la categoria d’un equip que ha aconseguit classificar-se per la Copa Catalunya per segon any consecutiu. A banda del sènior, el CF Palautordera compta amb 4 equips femenins de base.

El CE Llerona, en fase ascendent

El sènior femení del conjunt franquesí s’ha sabut sobreposar a la gran renovació que va patir l’equip per afrontar la temporada i l’ha acabat en una meritòria 6a posició. L’equip dirigit per Jordi Peris va incorporar 19 noves jugadores i durant el curs ha donat prioritat a la formació, apostant per un estil de joc molt concret: “El balanç és molt positiu perquè era un equip nou que hem hagut de construir. A banda, hem implementat un nou model apostant pel futbol combinatiu i donant molt valor a la pilota. Som un equip competitiu que intenta dominar i jugar més a camp contrari i a la vegada som fortes a darrere”, destaca Peris.

Tot i ser un equip de nova formació, els tècnics del CE Llerona han aconseguit inculcar l’estil de joc a les jugadores que han acabat fent una pinya: “Es porten molt bé, són un grup molt unit que els hi agrada molt el que fan”, assegura l’entrenador, que al llarg de la temporada ha fet debutar fins a 7 jugadores tant del Juvenil A com del Juvenil B. Com els altres equips de la comarca, el gran objectiu del CE Llerona és que les jugadores es formin a les categories inferiors de l’entitat i acabin jugant al primer equip. Amb 9 equips de base, a banda del sènior, el club de Les Franqueses és el que compta amb més equips femenins del Vallès Oriental.


L’onze ideal del futbol 11 femení del Vallès Oriental 2017-2018

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here