L’entitat de Bigues i Riells, que compta amb 150 jugadors, tindrà 10 equips federats la propera temporada, a banda de voler confeccionar un equip sènior femení. Tal com relaten els seus dos coordinadors, Miguel Ángel Lozano i Gerard Jiménez, la idea del club i per la qual treballen és que els jugadors es formin prioritzant els valors i l’aprenentatge a nivell individual


El CE Bigues i Riells vol fer un pas endavant aquesta temporada, creixent pel que fa a nombre d’equips i jugadors però amb una premissa essencial, la formació dels jugadors, prioritzant els valors i l’aprenentatge a nivell individual: “La idea tant en els equips de futbol 7 com de futbol 11 és que cada jugador creixi a nivell personal, amb una sèrie de valors i ètica. Nosaltres no busquem resultats esportius, busquem resultats a nivell individual prioritzant la formació dels nostres jugadors per sobre de tot. El CE Bigues és un club petit i humil i aquest ha de ser el nostre major tresor”, relata Miguel Ángel Lozano a La Jornada del Vallès.

Giménez i Lozano, els dos coordinadors del CE Bigues

Lozano, que és el coordinador de futbol 11 de l’entitat vallesana, va jugar a Primera Divisió en clubs com el Màlaga, el Betis i el Llevant, i posa tota la seva experiència al servei de l’entitat de Bigues, en la qual ja porta un any treballant. Després d’haver jugat al Badalona, al Castelló i al Terrassa, ja en l’etapa final de la seva carrera, va penjar les botes al CF Caldes, on va conèixer Gerard Jiménez, actual coordinador general del CE Bigues, que l’any passat li va oferir formar part d’aquest nou projecte.

Així, des d’aquesta temporada han treballat plegats per fer créixer l’etapa de formació de l’entitat: “Volem fer una crida als jugadors de Bigues i rodalies perquè vinguin al CE Bigues a jugar. La nostra idea és que vinguin a passar-s’ho bé jugant i aprenguin prioritzant els valors i la formació individual i en grup. Com diu el meu company Miguel Ángel a nosaltres ens importa l’aprenentatge del nen i la seva evolució personal i després ja vindran els resultats”, assegura Gerard Jiménez.

La idea del coordinador general, format a l’EC Granollers i al Jabac, entre altres, és fer jugar tots els nens “ja que tots són importants i han de tenir les seves oportunitats”. El cert és que tots els equips del club estaven realitzant bones campanyes amb els equips de futbol 11 a la part alta i els de futbol 7 treballant molt intensament per anar creixent com a conjunt, abans de l’aturada fruit de la crisi del Coronavirus.

“El nostre objectiu és que al primer equip hi juguin jugadors formats a l’entitat”

A banda de ser el coordinador de futbol 11, Miguel Ángel Lozano també és l’entrenador del primer equip que competeix al grup 11 de Quarta Catalana. Abans de la paralització de la competició, els vallesans encadenaven 5 partits seguits puntuant, amb 4 victòries, dues d’elles contra equips de la part alta, i 1 empat. El balanç del CE Bigues i Riells aquesta temporada ha estat bo, sumant 11 victòries i 6 derrotes i acabant en 5a posició.

“El nostre objectiu és que al primer equip hi juguin jugadors formats a l’entitat”, assegura Gerard Jiménez. De fet, és un equip compost en un 90% per jugadors formats a l’entitat i, seguint amb la filosofia de confiar en els jugadors de casa, enguany Lozano ha fet debutar 6 cadets i 8 juvenils amb el primer equip: “És un premi pel seu esforç i treball amb els seus equips i per mi és un orgull poder-los fer debutar ja que gaudeixen molt i tenen molt bon nivell”, destaca el tècnic del primer equip.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here