La 6a edició de la prova solidària, que va tenir 518 participants, va batre el seu rècord de recaptació i ja acumula 28.000€ de donacions entre totes les edicions


Nou èxit de participació i d’organització, però sobretot de recaptació a la 6a edició de la cursa solidària Els 10 km de Les Franqueses. La prova, organtizada pel club a4elkm, va recaptar 8.000€ per a la investigació del càncer de ronyó, superant la xifra aconseguida en les darreres edicions i sumant ja 28.000€ entre totes les edicions.

“La valoració de la cursa és positiva, estem rebent molts comentaris que ens feliciten, especialment dels corredors que han participat. Per a nosaltres això és molt important. Sabem que no podem competir amb altres curses ni en participació ni en ressò mediàtic, però el nostre punt fort és la qualitat i que els corredors corrin a gust amb tots els serveis  i sense fer cues. De totes maneres, fem sempre autocrítica positiva i intentarem millorar els punts més febles. D’entre aquests, el més significatiu és la manca de públic”, destaca Jaume Aragonès, secretari del club organitzador.

518 participants van prendre part a la sortida que va tenir lloc a les 10 del matí de la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Aval. El recorregut va ser com el de l’any passat, que va ser homologat per la Federació Catalana d’Atletisme i consistia a donar dues voltes a un circuit de 5 km per l’interior de la població franquesina.

El guanyador de la prova va ser Ali Benhmbarka que va completar els 10 km en un temps de 32 minuts i 29 segons. El segon classificat va ser Oscar Rodríguez arribant prop d’un minut després (33 minuts i 25 segons) i va completar el podi Jordi Relats amb un temps de 33 minuts i 51 segons.

En categoria femenina, la guanyadora per tercer any consecutiu va ser Sílvia Segura, del Club Atletisme Les Tortugues de La Garriga. Segura, que va quedar 30a de la general, va completar el recorregut amb un temps de 38 minuts i 29 segons. Eva Martos, del CA Canovelles, va quedar segona aturant el cronòmetre en 40 minuts i 55 segons, mentre que va completar el podi Vanessa Sancho entrant 26 segons després. “La participació femenina s’ha  situat al voltant del 25% com en els darrers anys. Estem orgullosos de poder oferir la samarreta també en tallatge de dona i ens agradaria poder arribar a la paritat en un futur no gaire llunyà, però això no depèn només de nosaltres sinó també de la societat. Però nosaltres continuarem potenciant la participació femenina en la mesura que ens sigui possible”, assegura Aragonès.

Una de les grans novetats de la cursa van ser les llebres, quatre corredors del club que van formar part de la prova per tal de fer millorar les marques als participants. Van ser Esteban Romero (sub40), Emmanuel Vergara (sub45), Albert Nieto (sub50) i Carme Gaig (sub60).

Les quatres llebres de la prova

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here