Enguany la prova supera el seu propi rècord de participació amb prop de 1.000 atletes inscrits. La cursa servirà per tancar i decidir els guanyadors de les Skyrunner National Series. La presència d’un gran nombre d’atletes d’elit i el debut de l’equip Inverse seran els altres al·licients d’una cursa que va creixent any rere any

Diumenge tindrà lloc a Sant Esteve de Palautordera la 5ena edició de la Marató del Montseny, una cursa que pot presumir de ser la única que passa pels tres cims més emblemàtics del Parc Natural del Montseny: el Matagalls, les Agudes i el Turó de l’Home. Enguany, una de les grans novetats és al principi del recorregut, el tram que va de la sortida de la cursa a Sant Esteve, fins a les Feixes del Vilar. Un tram totalment nou, més boscós i més feréstec, que la organització ha volgut introduir per la seva “bellesa”, però que ha fet allargar 2km més el recorregut que serà de 45 km i 600 metres.

Una de les altres novetats és que els corredors sortiran en dues fases, és a dir, hi haurà dues sortides. Primer sortiran els atletes que faran la prova amb 4-6 hores i després els que la faran amb 6-8 hores. Una decisió de l’organització que té l’objectiu que els corredors puguin córrer amb més espai i no hi hagi aglomeracions.

La darrera novetat és una marxa, organitzada per l’Associació de diabètics de Catalunya, que sortirà una vegada hagi sortit l’últim grup de la Marató. El recorregut de la marxa serà de 9km, 4,5 d’anada i 4,5 de tornada, i permetrà als corredors poder fer només els primers quilòmetres de la cursa. De moment hi ha més de 100 inscrits, tot i que la xifra pot pujar, i és que hi ha opció d’inscriure’s fins el mateix dia de la cursa. Una prova que serà solidària i és que els diners que recapti aniran destinats a la Marató de TV3.

La Marató del Montseny tanca la present edició de les Skyrunner National Series

Un dels al·licients que té la Marató aquest any és que servirà per tancar i decidir els guanyadors de les Skyrunner National Series Espanya Andorra & Portugal, de les quals ja s’han disputat tres cites durant l’any al llarg d’aquests tres països: “Està dins d’aquest calendari fa que vinguin corredors d’elit, gràcies a això la Marató del Montseny està agafant molt volada”, va apuntar Melcior Truncal, un dels organitzadors de la prova, a aquest diari.

Així, en la edició d’enguany i haurà una àmplia representació d’atletes de primer nivell. És el cas del Manuel Merillas (actual líder de les Sky Series i màxim favorit al triomf final), Dani Aguirre (campió de la Copa d’Espanya d’Ultras), Andrés Arcebo i Mario Omedo, entre molts altres. Pel que fa a la categoria femenina, destaca la presència de la basca Oihana Kortazar, de Gemma Arenas i Azara García, entre altres.

El debut de l’equip Inverse

Un altre al·licient de la Marató d’enguany és que la prova serà el debut de l’equip Inverse de Curses de Muntanya dirigit per Toni de Arriba. Un equip que aspira a guanyar-ho tot i que compte amb grans corredors com Jessed Hernández, Marc Carós (campió de la prova en darreres edicions), Andreu Simón, Àngels Llobera, Marta Molist i Manel Amor, entre altres.

La Marató de Muntanya del Montseny cada any va creixent, sobretot pel que fa al nombre de participants, que enguany serà de 1.000 corredors, la xifra més alta des que s’organitza. Una prova que es desenvolupa en un entorn privilegiat i que gaudeix d’uns premis molt generosos. Tant en categoria masculina com femenina, el primer classificat rebrà 900€, el segon 400€ i el tercer 200€.

Sant Esteve de Palautordera, el cor de la prova

Una cursa d’aquestes característiques no seria possible sense la col·laboració dels més de 200 voluntaris que en formen part: “Una cosa que té molt maca la Marató del Montseny és que la gent de l’entorn l’espera durant tot l’any”, va apuntar Melcior Truncal. El fet que Sant Esteve sigui un poble turístic el cap de setmana fa que totes les botigues del municipi estiguin obertes el diumenge i això dóna una gran empenta a la prova. Tot plegat, en un ambient boníssim i en un entorn privilegiat, que aconsegueixen que els corredors se sentin com a casa seva.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here