Jorge Vargas, el mur de la defensa del CF Caldes

0
1481

Una fisura a les costelles més el cansament afegit d’haver jugat dos partits amb aquesta lesió són les ferides de guerra de Jorge Vargas, un dels pocs supervivents d’un CF Caldes amb moltes baixes a les seves tropes


Tret de l’últim partit contra el Sallent (3-3), els calderins estan fent de la defensa la seva trinxera per resistir a l’espera de recuperar efectius i en aquesta línea defensiva s’alça un mur anomenat Jorge Vargas. Acostumat a protegir la portería de Víctor Vilarrasa com si d’un castell es tractés, el central bolivià va canviar la seva funció l’última jornada i va treure el canó de la seva cama dreta per engaltar una volea creuada a l’escaire en un gol quasi clavat al que va fer Luis Suárez contra l’Arsenal. Una obra d’art que servia per establir el 3-3 al 85’ contra el Sallent i donar un tresor en forma de punt al Caldes per continuar una jornada més fora del descens.

“Xutar a porteria tal i com em venia la pilota era l’única opció que tenia perquè si controlava els defenses se’m tiraven a sobre’”, relata Jorge, que sap molt bé què és el que s’ha de fer per anotar gols així, ja que ja n’ha fet algun més: “Has de fer el xut amb confiança i molta força i tirar el cos una mica més enrere, encara que també és important tenir una mica de sort.No és la primera vegada que marco així, ja que ho vaig fer també amb el Bolívia, un equip desaparegut que jugava a Segona Regional (actual Tercera Catalana)”, explica el futbolista bolivià, un dels baluards de la defensa del Caldes, gràcies a virtuts que fan molt en un central: “Considero que domino bé el joc aeri i la meva agressivitat i velocitat em fan anar bé al tall. Tot i tenir 29 anys encara sóc ràpid”, bromeja Jorge Vargas. Aquestes qualitats són les que van dur el jugador del Caldes a competir a la Primera Divisió de Bolívia amb La Paz F.C. i Real Potosí, abans d’haver d’emigrar a Espanya amb 18 anys “per motius personals”.

Tot i així, això ja és passat i ara el Jorge només està centrat en recuperar-se de la fisura a les costelles que tanta guitza li ha fet els dos últims partits per “tornar a estar al 100%” contra el proper rival, el San Cristóbal. El central destaca que el Caldes està sobrevivint molt bé a les baixes amb aquestes quatre jornades que porta sense perdre, però avisa que s’han de corregir els errors que van dur a que els d’Óscar Castel tornessin a veure contra el Sallent com un rival els capgirava un 2-0, després de patir-ho contra el Can Parellada: “Estem donant la cara però si només ens havien fet un gol als tres anteriors partits va ser perquè vam jugar amb concentració i contundencia en defensa i no ens vam complicar amb la pilota. En zones on no es pot perdre, no ens podem arriscar a jugar”, apunta Jorge Vargas.

El central natiu de la ciutat boliviana de Santa Cruz es refereix sobretot a la pilota aturada quan parla de recuperar virtuds tan essencials per una defensa sòlida com la concentració i la contundència. Sense anar més lluny, dos gols quasi calcats en córners en contra van ser els que van condemnar el Caldes a no poder treure els tres punts d’un matx on havia adquirit un avantatge de 2-0: “Que no ens facin gols d’estratègia depèn de nosaltres. Apart de ser més agressius a l’hora d’anar a disputar cada pilota hem de viure els moments previs a la jugada de manera més viva, amb més tensió. Aquest mínim instant que et despistes pot marcar la diferència’’, assenyala Jorge Vargas, amb l’experiència suficient als seus 29 anys com per explicar com s’han de contrarrestar aquest tipus de jugades.

Tanmateix, si el Caldes vol recuperar la fortalesa defensiva que l’ha dut a encadenar 18 jornades seguides sense rebre gols a pilota parada, sense comptar penals –fins el partit contra el Sabadell Nord-, Vargas va més enllà i assegura que també és fonamental anar recuperant jugadors: “Som un equip que va molt bé al joc aeri i que en aquests últims partits ens ha faltat gent que va molt bé per dalt, a part que jo amb la meva molèstia a les costelles no he pogut saltar amb comoditat”, indica el central del CF Caldes. El conjunt calderí està resistint com pot a les baixes que té a les seves files i ja són quatre batalles seguides amb dues victòries i dos empats les que encadenen sense perdre en aquesta llarga i esgotadora guerra per mantenir la categoria. A l’espera que la fortalesa que intenta ser el Caldes en aquest tram final per salvar-se recuperi efectius, Jorge Vargas és una de les garanties en la que se substenta aquesta estructura defensiva dels d’Óscar Castel. Un mur que fins i tot amb esquerdes, com aquesta fisura a les costelles, rebutja tots els atacs de l’enemic.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here