Forts encapçala la candidatura 'Handbol Som Tots' /SELECCIONS.CAT

A La Jornada del Vallès hem parlat amb Jaume Fort (Cardedeu, 1966), candidat a la presidència de la Federació Catalana d’handbol. Fort que encapçala la candidatura ‘Handbol Som Tots’, ha viscut l’handbol des de totes les facetes. Com a jugador va començar al BM Cardedeu i ràpidament va passar a jugar al BM Granollers, posteriorment al BM Alzira, BM Cantàbria i va jugar 5 anys a la Bundesliga, entre el TBV Lemgo i Frisch Auf Göppingen, abans de retirar-se al Ciudad Real. Va ser tres vegades olímpic, disputant prop de 200 partits amb la Selecció Espanyola i assolint una medalla de bronze a Atlanta 1996. Un cop retirat es va dedicar a la política per posteriorment ser el director esportiu del Mundial del 2013 celebrat en terreny estatal. Va tenir un càrrec a la Federació Coreana d’Handbol i actualment és el tècnic encarregat de la preparació de porters de la selecció romanesa.


Amb quin objectiu es presenta a les eleccions per la Federació Catalana d’Handbol?

L’objectiu és millorar la relació federació/ clubs i recuperar visibilitat pel nostre esport, de manera que tots el que estimem aquest esport estiguin orgullosos de pertànyer a la FCH.

Què creu que pot aportar vostè i el seu equip a l’ens federatiu?

Funcionar de manera més transparent, mantenir una relació cordial amb tots els interlocutors  i posar l’ experiència dels membres de la candidatura en diferents camps professionals al servei de l’handbol català.

Què vol canviar de l’actual gestió i manera de fer de la Federació Catalana?

Involucrar els clubs en la presa de decisions. Aprofitar les noves tecnologies per agilitar tasques rutinàries i per temes de formació d’àrbitres i entrenadors. Si aconseguim més recursos, el personal de la FCH, que ha demostrat un compromís total en èpoques difícils, podrà donar respostes a moltes més situacions que dia a dia es plantegen.

Quins són els trets distintius de la seva candidatura?

Aportem gent nova amb molta empenta i idees noves, amb una xarxa de contactes nova i amb molta motivació per aportar el seu temps i esforç. Simplement volem oferir una manera diferent de fer les coses per intentar obrir portes que fins ara estan tancades. Dins l’handbol català tenim molt talent en tots els àmbits; volem comptar amb els millors perquè ens ajudin a donar un salt qualitatiu.

Quins canvis introduirà en l’handbol base?

És clau trobar nous practicants; volem donar suport a totes les iniciatives i projectes del territori que vagin en aquesta direcció. Les accions de promoció han de servir per augmentar el número de llicències.

Té pensada alguna mesura per potenciar l’handbol femení?

Crear una taula de treball sobre “Dona i Handbol” i incrementar la participació de les dones en totes les àrees. No és casualitat que a la candidatura que encapçalo i ha unes companyes que poden aportar moltíssim. Cal també lluitar perquè els èxits  de l’ handbol femení  de la base perdurin en categoria sènior. Farem millor seguiment de les jugadores que arribin a categoria sènior i crearem una selecció B que pugui donar continuïtat a la selecció absoluta.

Si guanya potenciarà les eines digitals? Trobo lamentable que en ple 2017 no es puguin consultar les actes dels partits al web de la Federació Catalana. Serà una de les coses que canviarà? Què més canviarà si guanya aprofitant les noves tecnologies?

Aquí hi ha gran marge de millora, com facilitar la formació online d’ àrbitres i jugadors, l’acta digital, o la posta en marxa d’un servei de documentació i continguts d’interès per àrbitres, jugadors, entrenadors i directius. Oferir partits en streaming és una de les mesures que poden estar funcionant en molt poc temps.

Creu que la Federació Catalana ha de ser independent o ha d’anar lligada a la Federació Espanyola?

Hem de funcionar de manera independent i posar l’ handbol català a l’alçada que es mereix. Per això cal tenir una relació cordial amb TOTS els agents que intervenen en el nostre esport; per tant, no tan sols amb la  federació espanyola, sinó també amb la Secretaria General de l’Esport, l’UFEC, les diputacions, els ajuntaments i els consells comarcals. Si guanya la candidatura Handbol Som Tots les decisions les prendré a partir del treball i les opinions dels companys de candidatura, que han demostrat un compromís total amb l’ handbol català.

Què destacaria de la seva candidatura?

Portem una empenta, una motivació i una il.lusió que és imparable! Agraïr als clubs el seu interés per escoltar la proposta d’ Handbol Som Tots. I dissabte, tothom a votar!

Les eleccions a la presidència de la Federació Catalana seran aquest proper dissabte. A La Jornada del Vallès també vam entrevistar els membres vallesans de l’altra candidatura. 

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here