Els campionats internacionals que el garriguenc ha guanyat amb el seu club, el Club d’Equitació Esportiva Cardedeu, i els premis que ha aconseguit gràcies a la seva gran faceta golejadora, l’han catapultat al lloc més alt del podi dels premis WHR, que cada any atorga la Federació Internacional de Horseball


Horseball Catalunya 

El jove genet de La Garriga, Gil Carbonés i Baldich, va ser proclamat recentment millor jugador del món del 2015 per la Federació Internacional de Horseball al quedar primer del Rànquing Mundial. Aquella mateixa nit, en Gil, s’havia proclamat amb el seu equip, el Club d’Equitació Esportiva Cardedeu, Campió d’Europa de Clubs de Horseball per segon any consecutiu (quart en la història de l’entitat). Una nit en la qual també va recollir els premis individuals de millor golejador, amb 13 gols en els tres partits del torneig i millor binomi europeu juntament amb el seu cavall Saint Calin. Uns mesos abans, el 30 d’agost, es proclamava Subcampió d’Europa amb la Selecció Espanyola i també rebia el trofeu de màxim golejador del campionat.

El passat maig, guanyava el premi de màxim golejador del Campionat Internacional de Horseball Open Alforges, després que el Club d’Equitació Esportiva Cardedeu se’n proclamés també campió. Així mateix, aquesta temporada, guanyava els trofeus individuals de millor golejador de la Lliga Catalana i del Campionat d’Espanya de Horseball. Tots aquests mèrits juntament amb els èxits internacionals dels seus equips, l’han catapultat al lloc més alt del podi dels premis WHR, que cada any atorga la Federació Internacional de Horseball.

Tota una vida dedicada al horseball

En Gil, nascut el 1992, va començar a muntar a cavall amb només 5 anys al seu club de tota la vida: el Club d’Equitació Esportiva Cardedeu. Als 8 anys participava en categoria d’infantil en les primeres lligues de horseball de Catalunya. I als 10 ja formava part de la Selecció Catalana en categoria de benjamins al Torneig Internacional de Horseball de Saint Georges d’Orques.

Amb només 14 anys,  va formar part de la Selecció Espanyola Sub 16, on va guanyar la medalla de bronze, amb 15 la de plata i al 2008, amb 16 anys es proclamava amb la selecció estatal, Campió d’Europa de Horseball, per primera vegada en la història, derrotant a un equip francès. El 2009, el 2011 i aquest darrer 2015 ha participat amb la Selecció Espanyola, en el Campionat d’Europa de Horseball aconseguint la plata en les tres ocasions. Amb el CEEC de Cardedeu ha guanyat  la Lliga Catalana en 7 ocasions i el Campionat d’Espanya en 7 més. El 2009 guanyava amb el CEEC la Champions League a Lyon, on per primera vegada, s’imposava un equip de horseball que no era francès. Aquest triomf es repetia el 2011 a Ponte de Lima, el 2014 a Alfezeirao i enguany a Le Mans.

Un talent absolutament innat 

El jove garriguenc té unes qualitats físiques excepcionals, amb gairebé dos metres d’alçada i una gran agilitat, el fan imbatible en les touches i en les recollides de la pilota; el seu esperit de lluita el fa temible en la defensa i difícil d’aturar en atac, i la seva sang freda l’acompanya en l’encert a la cistella, convertint-lo amb el màxim golejador de totes les competicions en les que participa.

En Gil Carbonés ha jugat sempre a les ordres del seu company i capità de l’equip, Miquel Julià que després de ser el millor jugador del 2014, aquest 2015 ha guanyat el trofeu de millor jugador del món dels darrers 8 anys i es manté com a segon millor jugador del món.

Una història d’esforç i superació

Després del Campionat d’Espanya d’Autonomies, el setembre de 2012, a aquest jove campió quan només tenia 20 anys, que de dies treballa en la construcció i de nits munta a cavall i entrena a horseball, li varen diagnosticar un càncer testicular. Durant 10 mesos la seva pista de joc va ser un hospital, el cavall de batalla, operacions i  quimioteràpia, i el seu objectiu, esforçar-se i treballar per  guanyar, guanyar sempre i més que mai i ser el millor en el campionat de la vida.

La darrera operació que li van efectuar per extraure els pòlips acumulats en l’abdomen van obligar a en Gil a fer un procés de recuperació al CAR de Sant Cugat que li va permetre restablir la musculatura i  continuar jugant el seu esport, al més alt nivell. A finals de juliol del 2013, en Gil saltava de nou a una pista de horseball, en el Campionat d’Espanya, i es proclamava campió amb el seu equip, el CEEC de Cardedeu.

El horseball va ser sempre la seva motivació per la lluita contra la malaltia, i el seu treball i esforç, l’han portat ben aviat a mantenir-se a l’elit i poder finalment recollir com a recompensa, el premi que el reconeix com a millor jugador del món de horseball. En Gil, el número 3 del CEEC, és per a tots els joves jugadors de horseball, un exemple de lluita i superació, que ara poden veure, al més amunt del podi mundial de horseball.

 

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here