El torneig, referent estatal de la categoria, es va desenvolupar amb una gran esportivitat i amb el desplegament d’un gran nivell per part de tots els conjunts. El Joventut de Badalona va vèncer per tercer any consecutiu superant el Bàsquet Cornellà (68-44), mentre que en categoria femenina el guanyador va ser el Cornellà que va superar la UE Mataró (55-33)


Nou èxit d’organització a la 16a edició del torneig de Minibàsquet que organitza des de fa temporades el CB Granollers. 340 jugadors i jugadores repartits en 28 equips, 16 masculins i 12 femenins, van participar al torneig, referent estatal de la categoria, que es va desenvolupar entre el pavelló del carrer Girona i el pavelló de Can Bassa de Granollers. “Estem molt satisfets després de tot l’esforç realitzat. La valoració és molt positiva i més quan veus que els equips participants et donen les gràcies i et feliciten personalment”, assegura Josep Martínez, l’encarregat del club granollerí d’organitzar l’esdeveniment.

En categoria masculina el vencedor va ser el Joventut de Badalona que va guanyar el torneig per tercera vegada consecutiva vencent a la final al Bàsquet Cornellà per 68 a 44. El tercer classificat va ser el Torrot Maresme que va guanyar en el partit pel tercer i quart lloc al Toulose Travel Team. Pel que fa als equips del Vallès Oriental, el CB Granollers 1 va acabar setè, l’Escola Pia de Granollers tretzè i els dos altres equips del club amfitrió, el CB Granollers 3, quinzè, i el CB Granollers, setzè. Adrià Domínguez del Joventut de Badalona va ser nombrat millor jugador del torneig. 

En categoria femenina, el guanyador va ser el Bàsquet Cornellà que va vèncer la UE Mataró per 55-33. Un dels debutants al torneig, el Movistar Estudiantes, va quedar tercer superant al partit pel tercer i quart lloc al Basket Almeda 076. Pel que fa als equips vallesans, el CB Granollers va acabar vuitè, mentre que el CB Mollet va quedar onzè i el CN Caldes dotzè. Laia Oliva, del CB Cornellà, va ser nombrada millor jugadora del torneig. Un dels altres premis entregats va ser per una jugadora del club granollerí, Xana García que va rebre el guardó com a màxima anotadora de tirs lliures. Destacar els All-Stars femení i masculí que es van celebrar en la darrera jornada de competició que van ser ambdós molt emocionants.

Una de les grans novetats del torneig ha estat en l’àmbit de la difusió i la logística. Enguany s’han pogut veure les actes digitals de tots els partits amb els marcadors ‘on-line’ des de la web. Una tasca que ha anat a càrrec de l’empresa Nbn23: “Agraïm la seva magnífica feina. Els resultats estaven actualitzats al moment, fet que ha agradat molt als entrenadors i participants”, destaca Josep Martínez. L’èxit d’aquesta eina fa pensar als organitzadors en ampliar el nombre d’equips de cara a properes edicions: “Ha estat un salt professional que ens ajuda pel que fa a la logística i a la difusió, ja que permet tenir més repercussió. Estem pensant de cara al futur abarcar més equips de planters estatals o internacionals, mantenint així el nivell i afegint més conjunts”, revela Martínez.

La vessant social, molt present al torneig

Un dels nous equips que participaven a la competició, el Movistar Estudiantes, ha viscut una experiència més enllà del torneig, juntament amb les famílies de les jugadores amfitriones. Les jugadores del conjunt madrileny han estat acollides durant els dies de competició per les famílies de les jugadores del mini femení del CB Granollers. Unes vivències que ensenyen valors a les més petites i que són un exemple de companyerisme i fraternitat. Degut a la bona acollida, les famílies de les jugadores de l’Estudiantes han convidat a les del Granollers a Madrid de cara al proper mes de juny. “Destaco el nivell competitiu, les felicitacions dels equips participants, l’esforç de les persones que han participat com a voluntaris i de les famílies que han acollit els nens i nenes que han vingut de fora. Aquesta vessant social i de valors, sense dubte, és la que ens omple més”, assegurava Martínez.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here