Pere Aurell va guanyar la Marató d’una 21a edició de la prova marcada per les bones temperatures i per l’èxit organitzatiu. En categoria femenina, la vencedora va ser Ragna Debats, mentre que la prova de 23 km la van guanyar Albert Soley i Aida Fornieles en categoria femenina. 


Prop de 900 participants van prendre part ahir a Aiguafreda a la 21a edició de la cursa de muntanya de la Vall del Congost. Una prova marcada per les novetats, tant en la ubicació de la sortida, va ser al passeig Catalunya de la localitat, com en la Mitja, que va pujar de duresa i va tenir 23 km. Uns canvis que van agradar molt als participants, que van destacar la bona organització, els avituallaments i el bon ambient al llarg del recorregut. Una 21a edició que va ser un èxit absolut d’organització i en la qual les bones temperatures van acompanyar en la que va ser una autèntica festa del ‘trail running’.

El guanyador de la Marató, que va acabar tenint més de 300 participants, va ser Pere Aurell amb un temps de 4 hores, 24 minuts i 41 segons. Al principi de la prova van ser Andreu Simón i Jessed Hernàndez els que van liderar-la, però Aurell va saber esperar i a partir del km 21 va apretar i va liderar la cursa fins a emportar-se la victòria amb total autoritat: “He tingut molt bones sensacions. Hem sortit a un ritme prudent però a partir de la meitat de la cursa m’he trobat amb forces i he apretat. El recorregut és molt tècnic i la cursa és molt dura però a la vegada molt bonica”, va apuntar Aurell, que va voler destacar l’organització: “Està molt ben organitzada, molt ben marcada, l’helicòpter que et va gravant et dóna força, he fet curses per tot el món i no tenen res a envejar amb aquesta, sens dubte un 10”, va remarcar.

A 6 minuts d’Aurell va entrar Marc Carós, guanyador d’anteriors edicions de la Marató. Carós va completar els 42 km amb un temps de 4 hores, 30 minuts i 39 segons: “He anat de menys a més. Al Castell m’he llençat a totes i he patit una mica però hem fet un grup amb l’Andreu Simó, el Diego Arroyo i el Jonathan Mora per lluitar pel podi i ha estat una bona disputa”, apuntava Carós que també va destacar l’organització: “Cada any se supera, el poble és una festa, és una cursa extraordinària que cada vegada es fa més gran”.

Va completar el podi de la Marató Diego Arroyo amb un temps de 4 hores, 31 minuts i 40 segons, mentre que Jonathan Mora i Andreu Simón, que van quedar 4art i 5è respectivament, van entrar 6 minuts més tard. Per la seva part, Jessed Hernàndez va abandonar cap al km 30.

Ragna Debats, vencedora de la Marató

En categoria femenina la guanyadora, amb total autoritat, va ser Ragna Debats amb un temps de 4 hores, 57 minuts i 30 segons. L’atleta va treure més de 8 minuts a la segona classificada: “Molt contenta per la victòria en la meva primera participació. M’agrada molt el Montseny i he gaudit molt de la cursa”, va destacar Debats. En segona posició va entrar Eli Gordón, amb un temps de 5 hores, 7 minuts i 32 segons. “Portava molt de temps sense fer una Marató i estic molt contenta, m’he trobat molt bé, la vaig fer fa 2 anys i he baixat el temps. Recorregut molt dur però molt bonic”, va apuntar Gordón. Va completar el podi l’atleta de l’equip Inverse, Andrea Gil, amb un temps de 5 hores i 20 minuts: “És una Marató impressionant, no n’hi ha cap més a nivell nacional amb 3.000 metres positius i ha estat molt dura però a la vegada molt bonica; l’ organització excel·lent, de 10”, va remarcar Gil.

Albert Soley vola per guanyar la Mitja

La Mitja que enguany va ser més dura, era de 23 km i amb un desnivell positiu de 1.400 metres, va tenir nom i cognoms: Albert Soley. L’atleta de l’equip Inverse va vèncer per primera vegada la cursa amb un espectacular temps de 2 hores, 3 minuts i 29 segons. Soley la va liderar des del principi i no va deixar cap opció als seus rivals: “Era una cursa que tenia moltes ganes de guanyar i per fi ho he aconseguit. Quan corro aquí estic com a casa, és un circuit molt tècnic i impressionant pel paisatge, he gaudit molt de tot el recorregut. Les pujades són molt dures i les baixades molt tècniques”, va destacar Soley.

 

En segona posició, a més de 3 minuts de Soley va entrar Francesc Solé amb un temps de 2 hores, 6 minuts i 43 segons. “Per part meva molt content, sóc més aviat corredor de llarga distància, era la primera cursa i m’he trobat molt bé. L’Albert s’ha escapat i hem fet un grupet per lluitar pel podi i a poc pel final m’he escapat. El recorregut m’ha agradat molt, pujades dures i baixades tècniques, molt bones vistes, un gran recorregut”, va afirmar Solé que era la seva primera participació a la cursa. Va completar el podi masculí de la Mitja Sergi Rodríguez amb un temps de 2 hores, 7 minuts i 8 segons.

Aida Fornieles, guanyadora de la Mitja

 

L’andorrana Aida Fornieles va ser la guanyadora de La Mitja, enguany de 23 km, amb un temps de 2 hores, 34 minuts i 25 segons. “Molt maca la veritat; molt corredera, m’ha agradat la última pujada, l’han clavat. He gaudit molt durant la prova, travessant rius, amb canvis de ritme i pujades brutals; molt dura però molt completa”, va apuntar Fornieles que va guanyar en la seva segona participació a la Vall del Congost. En segon lloc va entrar Gabriela Sánchez, de l’equip Inverse, amb un temps de 2 hores, 36 minuts i 34 segons i va completar el podi Laia Guàrdia que va entrar 3 minuts més tard. Àngels Llobera, també de l’equip Inverse, va quedar quarta aturant el cronòmetre en 2 hores, 44 minuts i 39 segons. “La pujada de la ‘muerte’ m’ha encantat, molt ben organitzada, el marcatge fantàstic i els avituallaments també; el fet de sortir sense haver d’agafar res és fantàstic”, va apuntar Llobera.

Una organització immillorable

A banda de les victòries i el bon temps que va acompanyar els corredors tot el matí, si per alguna cosa serà recordada aquesta 21a edició de la Vall del Congost serà per l’excel·lent organització. Des d’un marcatge magnífic, passant per uns avituallaments complets i posats a consciència, fins a uns voluntaris entregats al servei dels participants. Tot plegat gràcies a més de 100 voluntaris que van vetllar perquè fos una matinal extraordinària: “Tots els corredors ens han felicitat, la veritat és que estem molt contents. El temps ha acompanyat moltíssim i voldria destacar la participació i els voluntaris, que sense ells tot això no seria possible”, va destacar Toni de Arriba, principal organitzador.

 

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here