La prova solidària, disputada a la zona esportiva de Can Duran de Canovelles, ha batut el seu propi rècord amb més de 1.000 participants, 300 més que en l’anterior edició. Tota la recaptació anirà destinada a la investigació del càncer infantil de l’Obra Social Sant Joan de DéuJordi Calls

Jornada d’esport i solidaritat la que s’ha viscut aquest matí, a la zona esportiva de Can Duran de Canovelles, amb la celebració de la 3a edició de la Cursa-Marxa Polseres Candela. Una edició marcada per l’alta participació, i és que més de 1.000 persones han pres part de la prova, que ha transcorregut en un ambient festiu i familiar. En la primera edició hi van participar 620 persones, a la segona més de 800 i en la d’enguany 1.065: “Ha estat tot un èxit, que hi hagi hagut aquesta resposta és un orgull, ja que veig que cada any la gent respon més i ens omple de satisfacció”, apuntava David Sánchez, l’ideòleg de l’esdeveniment.

La prova constava d’un circuit, apte tant per avis com per nens, que transcorria pels voltants de Canovelles i en el qual els participants que volien caminar feien una volta de 5 km i els que volien córrer podien fer, o una volta de 5 km, o dues voltes que sumaven en total 9 km. Tots els participants han rebut una polsera Candela i un entrepà de botifarra per esmorzar.

La solidaritat, la gran guanyadora

La iniciativa de la marxa solidària va sorgir del vallesà David Sánchez, membre de polseres Candela, que es dedica a recaptar fons per la investigació del càncer infantil. La implicació de Sánchez amb el projecte va començar quan l’Aleix, un dels seus dos fills, va patir una leucèmia. Des de llavors, el vallesà es va implicar molt amb el projecte i ha anat organitzant diferents esdeveniments al llarg dels darrers anys per recaptar fons: “He tingut la sort de poder-me curar i amb actes com aquest volem ajudar als nens que han passat pel mateix que jo”, apuntava el seu fill Aleix, que també ha participat en la marxa solidària d’enguany.

Abans de l’inici de la prova, Sánchez ha fet un discurs molt emotiu en el qual ha volgut explicar en què consisteix el projecte Polseres Candela i ha donat les gràcies a tots els participants per contribuir “a aquesta festa de la solidaritat”. Una de les protagonistes ha estat Sara Sánchez, que treballa al laboratori d’oncologia a l’Hospital Sant Joan de Déu: “Realment veure que tota aquesta gent s’està mobilitzant per una causa tan bona t’omple molt i a més ens ajuda significativament per poder seguir investigant”, destacava.

Les Candeles són unes polseres de colors que elaboren els infants ingressats a la planta d’oncohematologia de l’Hospital Sant Joan de Déu, les seves famílies i els seus amics. Gràcies al treball conjunt de tots ells, les Candeles han acabat sent un producte solidari que llueix a milers de braços i que ha aconseguit recaptar fins ara més de 300.000 euros, que s’han destinat a l’obra social de Sant Joan de Déu.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here