o La clàssica prova de BTT de la Roca del Vallès va aplegar 1.800 ‘bikers’ que van gaudir d’un recorregut i un entorn espectacular

o Sara Méndez, de la Torreta Bike, va guanyar la prova en categoria femenina per segon any consecutiu, mentre que el guanyador absolut de la cursa va ser Israel Nuñez


1.800 ‘bikers’ van prendre part diumenge al matí a la Roca del Vallès a la 18a edició de la Prehistòrica, una prova que, com cada any, va tornar a ser un èxit absolut tant de participació com d’organització. Una de les claus del bon estat de salut de la cursa, més que consolidada des de fa edicions, a banda de la bellesa de l’entorn pel qual passa, el Parc de la Serralada litoral, és el recorregut, amb petits canvis any rere any pensats per fer gaudir els participants. “Cada any intentem sorprendre els corredors introduint corriols i camins nous i això fa que també sigui un al·licient més per participar-hi”, apuntava Jordi Solanes, principal organitzador, que va voler destacar “la crescuda en la participació de ‘bikers’ d’elit”. Un d’ells va ser l’australià Jack Haig, que va quedar entre els 20 primers classificats.

El guanyador de la 18a edició de la Prehistòrica va ser Israel Nuñez, que va vèncer amb total autoritat completant els 40 km del circuit amb un temps extraordinari d’1 hora, 35 minuts i 21 segons. “Estem en pretemporada i venia a provar, però m’he trobat millor del que m’esperava i estic molt content per la victòria. El recorregut ha estat molt divertit, amb molt corriol però també variat i el tram final era més exigent que altres anys”, va apuntar el guanyador. Tot i el triomf de Nuñez, el dominador de la prova fins al darrer km va ser Ismael Ventura, però va trencar el canvi a l’última baixada: “Arribant a l’última baixada una branca m’ha trencat el canvi, les averies també compten a les curses de BTT”, va remarcar Ventura.

En segona posició va entrar Roger Argelagués amb un temps d’1 hora, 38 minuts i 10 segons, i va completar el podi Guillem Muñoz creuant la línia de meta amb un temps d’1 hora, 38 minuts i 23 segons. “Ha estat molt bé, la zona és molt maca i hi havia molt nivell”, destacava Argelagué un cop acabada la prova.

Segona victòria consecutiva de Sara Méndez

Per segon any consecutiu, la guanyadora en categoria femenina va ser la corredora de la Torreta Bike Sara Méndez. La ciclista de la Torreta, de 13 anys, va completar el circuit de 40 km en 2 hores 10 minuts i 18 segons i va treure més de 7 minuts a la segona classificada: “Hi ha molts més corriols que pista i això m’ha agradat molt; estava tot molt ben indicat i el circuit també estava molt bé”, va destacar Méndez. Van completar el podi Irene Martínez amb un temps de 2 hores, 17 minuts i 33 segons, i Susana García amb un temps de 2 hores, 20 minuts i 1 segon. Com la resta de participants, Martínez, segona classificada en categoria femenina, va elogiar la cursa: “Cada any repeteixo perquè m’encanta la Prehistòrica, tot plegat, l’organització, l’ambient, el recorregut…”

La Prehistòrica, altaveu de la reivindicació per la seguretat dels ciclistes a la carretera reivindicacio-ciclista

“Compartir amb respecte és més segur”. Aquest és el lema de la reivindicació de més seguretat a les carreteres impulsada per diversos clubs ciclistes de la comarca, en la qual es posa èmfasi en la importància que els cotxes respectin el metre i mig reglamentari respecte els ciclistes. La Prehistòrica es va unir a la iniciativa, penjant cartells a les rodalies de la Roca del Vallès i després de l’entrega de premis, quan els primers classificats es van fotografiar amb la pancarta reivindicativa. “És un petit gra de sorra que intentem posar per conscienciar ciclistes i conductors perquè tinguin respecte els uns amb els altres i puguem evitar accidents”, va apuntar Jordi Solanes.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here