La osonenca Clàudia Galícia serà la protagonista del primer documental / ESPORT GLOBAL

La sèrie documental produïda a La Garriga per Oriol Sabata i el seu equip format per Xavi Garriga, Cesc Baños i en aquesta nova temporada per l’operador de dron Pere López, emetrà la segona temporada amb 5 nous capítols


Desprès de l’èxit de la primera temporada de la sèrie documental Esport Global a Esport 3, aquest any s’estrena la segona temporada amb cinc nous episodis. Tots els documentals, ideats per Oriol Sabata i el seu equip format per Xavi Garriga, Cesc Baños i en aquesta nova temporada per l’operador de dron Pere López, són vivències de superació personal d’esportistes amb una història que va més enllà de l’esport i tenen en comú una reflexió sobre el que és l’èxit. Els cinc documentals estan basats en cinc esportistes que són per mèrits propis elit dins dels seus esports i a la vegada, tots ells són exemple d’esforç, constància, treball diari i dedicació.

“Estic molt satisfet de poder fer una segona temporada i convençut que cal seguir posant com a exemple a esportistes del nostre país com a referents propers pels nostres joves. L’essència dels reportatges és veure l’esport més enllà dels resultats”, assegura Oriol Sabata, ideòleg dels documentals que enguany aniran un pas més enllà.

Des d’aquesta segona temporada els documentals es converteixen en un programa de valors i esport que servirà a les més de 150 escoles i instituts de tots els municipis dels protagonistes, Sabadell, La Garriga, Salt, Torelló i Castellar del Vallès. “Aquesta segona temporada doncs, el projecte s’amplia i a part dels documentals per Esport 3, cedim de forma gratuïta el programa a les escoles. El programa de valors és una eina didàctica pels docents per poder treballar valors i esport a l’aula amb reflexions, exercicis i propostes basades en els documentals Esport Global”, relata Sabata.

La primera emissió d’aquesta segona temporada serà el 4 de febrer amb Clàudia Galícia com a protagonista. L’osonenca, de 32 anys i arquitecte tècnica de professió, competeix en ciclisme de muntanya i esquí de muntanya, sent campiona del món en sprint d’aquesta darrera modalitat. El seu documental ja va veure la llum durant el Festival de Cinema de Muntanya de Torelló el novembre passat.

La segona emissió serà l’11 de febrer amb el garriguenc Gil Carbonés. Carbonés ha estat el jugador més destacat en el món del horseball en els útims anys, sent nombrat el millor jugador del món i guanyant nombrosos títols estatals i europeus. La història del garriguenc és un exemple de superació i de dedicació al món del cavall.

La tercera emissió serà el 18 de febrer amb Mar Hernández. El documental d’Hernández es va estrenar de forma excepcional ja a Esport 3 en motiu de la Marató de TV3. Supervivent d’un càncer de mama en dues ocasions, fa deu anys que dedica la seva vida a la bicicleta i a la difusió dels beneficis de l’esport per la salut. La seva estrena per Esport 3 va ser un èxit, tant per la seva història i els professionals que hi apareixen, però sobretot també per com s’enfoca la seva vivència.

La quarta emissió serà el 25 de febrer amb el Club Natació Sabadell. El Club Natació Sabadell ha estat triat pel que representa a Sabadell, per la seva vinculació a la ciutat i pel seu model de club. Entre la part social i la part competitiva, l’entitat ha aconseguit l’equilibri de ser un dels clubs amb més socis del país però també ser un dels clubs amb més esportistes olímpics i mundialistes del país. 

La cinquena i darrera edició serà el 4 de maç amb Núria Fontané. La Núria Fontané és un kayaquista freestyle del Club Salt Ter, el club de kayac estatal amb més representants d’alt nivell a les seves files. En Quim Fontané, campió del món freestyle 2018, la mateixa Núria, la Mireia Serres o els germans Serrasolses són les figures més destacades d’aquest club de Salt que no para de treure figures a nivell mundial. La Núria a part de ser una kayaquista destacada a nivell mundial, és ballarina i en el documental es podrà veure com de diferents i com d’iguals poden ser aquestes dues modalitats i com és de bo per ella tenir aquesta dualitat a la seva vida.

L’ideòleg dels documentals és Oriol Sabata, màster en psicologia de l’esport i entrenador nacional de bàsquet. Sabata combina la seva tasca de coordinador al CB La Garriga amb la preparació mental i acompanyament d’esportistes d’alt rendiment.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here