OPINIÓ

“La baixa d’aquest jugador posa la cirereta a una temporada que avança inexorablement cap a la pèrdua de categoria -recordeu el que va costar recuperar-la?- i un futur molt incert per un club amb més de cent anys d’història.  Un club que, sens dubte, mereix molt més que silencis, mentides i opacitats”


A inicis de temporada se les prometien molt felices a l’Esport Club Granollers. Amb el precedent d’una meritòria vuitena posició i la permanència assegurada a falta de dues jornades per acabar el campionat, tocava planejar la pròxima temporada. Es respirava il·lusió a les oficines en veure que era possible un projecte nou, i a més a més, hi havia gent disposada a treballar simplement per amor a aquest esport i, en conseqüència, a aquest club. Al capdavant d’aquest projecte enriquidor, l’actual coordinador general de futbol base. Acompanyat per uns socis que mai sabrem qui eren, quan el canvi de junta directiva semblava imminent l’estiu passat, l’actual president es va fer enrere sense donar més explicacions. La cúpula dura per tant, continuava a l’Esport Club.

Tot això no va aturar, però, la planificació d’un primer equip, amb l’objectiu clar de ser competitiu al grup 5 de Tercera Divisió. És en aquest moment quan l’empresa de representació de futbolistes Flashforward entra a l’entitat de Granollers, disposada a portar jugadors de qualitat per fer que aquest equip lluités per alguna cosa més que no fos la permanència. Intenció un pèl agosarada, tenint en compte que el primer en marxar va ser el màxim golejador, Carles Cano, i ni club ni empresa serien capaços de fitxar un nou amb garanties. A banda, per què ningú de l’entitat explica als socis l’entrada d’aquesta empresa?

El temps va anar passant, es van mantenir més o menys la majoria de jugadors de la temporada anterior i es van realitzar fitxatges per iniciar, com deia al principi, una temporada il·lusionant amb nous fitxatges. Entre ells, el flamant fitxatge, Enric Pi, que tornava després de quinze anys i de molts èxits com a professional, a la que havia estat casa seva. El seu desig era retirar-se com a futbolista al Municipal del carrer Girona.

Tot semblava disposat per començar la que tothom qualificava com la temporada de “mantenir-se”. El que no sabien és que seria la temporada de mantenir-se en la corda fluixa. Després de cinc jornades, els mals resultats van acompanyar a l’equip de manera continuada. Tot i que oferint un bon joc, es feia patent la falta de l’home gol i en el futbol, si no fas gol, difícilment pots sumar tres punts. Per intentar revertir la situació tornava al club, després d’entrenar el primer equip del Mollet, el que fins la temporada passada havia estat el director esportiu i, per tant, encarregat de realitzar els fixatges del primer equip, Daniel Rizaldos.

Les derrotes, però, es van anar succeint, fins que a falta d’una jornada per acabar la primera volta, Albert Càmara va posar el seu càrrec a disposició de la junta directiva. Res estrany, tenint en compte els mals resultats que acompanyaven a l’equip. En menys de dos dies, el club ja havia escollit tècnic nou, José Solivelles. La crisi del primer equip però no era l’única preocupació del club, que en menys d’una setmana es va veure envoltat en la polèmica de la vulneració dels estatuts.

Sí, la famosa assemblea convocada pel 28 de desembre, prorrogada per aquesta vulneració d’Estatuts al 25 de gener i on, atenció, misteriosament, desapareix un punt del dia respecte a l’anterior convocatòria. De cop i volta, l’entrada de Dinorah Santa Ana (sòcia de l’empresa Flashforward) a la junta directiva ja no s’ha de sotmetre a votació. Desapareix de l’ordre del dia igual com desapareix un conill al barret d’un mag. Significava això que l’empresa que havia aportat i pagava alguns dels jugadors del primer equip es desvinculava del club? La resposta era òbvia, sí. El motiu? Ni se sap ni se sabrà, bàsicament perquè el club ha optat per seguir practicant l’ocultisme i l’opacitat, que “no está el horno para bollos”.

Adéu al projecte il·lusionant de principis de temporada, adéu al segon intent de projecte. L’Esport Club Granollers pot afirmar ara mateix que “la vida sigue igual”. Igual com segueix el campionat de lliga pel primer equip. Un primer equip que ahir va deixar de comptar amb el fitxatge més mediàtic, del qual parlàvem abans, Enric Pi. Segons el club s’ha arribat a un acord amb el jugador. No ens enganyin més sisplau. Almenys tinguin la decència de respectar la història d’aquest club. A Enric Pi se’l va fitxar arribant a un acord de nòmina a mitjans de juliol. Sabedors que venia d’estar parat molts mesos per una lesió greu, sabedors que encara arrossegava molèsties d’aquesta lesió, sabedors que era un fitxatge per aportar moltes coses a l’equip però que no seria precisament econòmic. Se’l fitxa, titular la majoria de partits amb Càmara, -els seus rivals al lateral encara li posaven més fàcil per ser-ho amb les seves actuacions-. I de cop, banqueta. I de cop, desconvocat. Ningú entenia el motiu.

Per què de cop i volta un jugador que va ser anunciat a bombo i plateret pel club cau de la llista de convocats? Per què l’anomenat fill pròdig marxa per la porta del darrera, sis mesos després de tornar al club on va créixer? Després de l’intent de reducció de sou a la meitat, rebaixa que, evidentment, el jugador no va acceptar, se’l convida a marxar. Enric Pi no abandona l’Esport Club Granollers per voluntat pròpia ni perquè hagi arribat a un acord amistós amb el club: se’l convida a que es busqui la vida.

La mala praxis i el passotisme absolut d’aquells que es fan anomenar dirigents del club provoquen aquest tipus de situació. Aquest no era el final que s’esperava d’aquest jugador, ja que, per trajectòria professional i sobretot respecte, mereixia sortir de l’Esport Club d’una altra manera.

La baixa d’aquest jugador posa la cirereta a una temporada que avança inexorablement cap a la pèrdua de categoria -recordeu el que va costar recuperar-la?- i un futur molt incert per un club amb més de cent anys d’història.  Un club que, sens dubte, mereix molt més que silencis, mentides i opacitats.

ANÒNIM

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here