El 13 de febrer de 1999 a la matinada, un tràgic accident va escapçar la vida a quatre joves jugadors de l’entitat, un fet que va marcar per sempre el club de Sant Esteve de Palautordera

Foto: Josep Garcia/Arxiu revista la Vila

“Avui és un dia assenyalat en la història del Club Handbol Sant Esteve. El record dels Quatre Hereus es fa present en el calendari però el seu esperit està present a cada entrenament i a cada partit, de totes les categories del club, cada dia de l’any”. Així s’expressava l’entitat del Baix Montseny al seu compte d’Instagram el passat dilluns, el dia que feia 18 anys del fet més tràgic de tota la seva història. Aquell 13 de febrer de 1999, a la matinada, quatre joves jugadors del club van perdre la vida en un accident de trànsit a l’autopista AP-7, a l’altura de Vallgorguina.

La mort de Marc Tobias de 22 anys, Joaquim Pascual de 23, Francesc Puig de 24, i Oriol Fàbregas, de 26, va commocionar profundament el poble vallesà i tot l’handbol català. Més de 4.000 persones, més del doble del nombre d’habitants del municipi, van assistir a l’enterrament, que es va celebrar al mateix pavelló del club. En homenatge pòstum als joves jugadors, l’Ajuntament va passar a anomenar el nom del pavelló com a Els Quatre Hereus i, a banda, el club va retirar les seves samarretes que, des de fa 3 anys, són ben visibles al recinte esportiu de l’entitat. 4h

“En el seu dia va ser una cosa que va marcar molt, per la vessant social i familiar, eren jugadors joves i els germans grans de les seves respectives famílies, va ser un trasbals immens per un poble tan petit”, va apuntar Pau Ventura, actual tècnic del primer equip del club, que porta molts anys a l’entitat. Aquella temporada el sènior havia aconseguit ascendir a Catalana jugant molt bé i aquell tràgic succés va enfonsar la moral dels jugadors d’un equip que no va poder ser competitiu i va baixar de categoria. Un fet secundari, però que va exemplificar el dur cop psicològic d’un conjunt conformat per amics: “Quan aconseguim algun èxit sempre pensem en ells. El record dels Quatre Hereus és el sentiment de fer pinya, d’estar junts, de fer amistat, de fomentar l’esport. És una lliçó perquè valoris a la persona del costat i perquè tots intentem ser sempre una gran família”, va remarcar Ventura.

“El pare d’un dels nois va baixar al vestidor quan vam assolir l’ascens a Lliga Catalana fa 4 anys i ens va dir que ells estarien orgullosos de nosaltres no només pel fet d’haver pujat, sinó pel tarannà de l’equip i la manera de fer les coses“, recordava l’actual tècnic del primer equip. I és que el vincle afectiu entre les persones va més enllà d’un equip que competeix i la voluntat i el fer dels 4 Hereus ha quedat gravat per sempre en la filosofia del club. Cada any se’ls recorda i estan molt presents en els èxits, com ho van estar la darrera temporada amb el primer ascens a Nacional o 4 anys enrere, amb l’ascens, 14 anys després d’aquella tragèdia, una altra vegada a Lliga Catalana.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here