La prova franquesina, que va tenir més participants que en les anteriors edicions, un total de 509, va ser un èxit d’organització, batent el rècord de recaptació i ja acumulant més de 45.000€ en totes les edicions, destinats íntegrament a l’Hospital de Sant Pau per a la investigació del càncer de ronyó


Nou èxit tant d’organització com de participació a la 8a edició de ‘Els 10 km de Les Franqueses’ que va tenir lloc ahir al matí a la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Avall. Més de 500 participants van prendre part a la sortida d’una prova que estrenava recorregut, d’una solta volta: “Destacar la bona acollida del nou circuit homologat de 10 km, d’una sola volta i passant pel nou Parc del Falgar. Des de l’organització sempre intentem millorar cada any i un dels aspectes que se’ns havia comentat era el circuit de dues voltes. Aprofitant que enguany s’ha inaugurat el Parc del Falgar vam veure la possibilitat de fer un nou circuit mixt d’asfalt i terra, on poguessim passar per llocs tan emblemàtics com l’Ajuntament de Les Franqueses i zones naturals com el parc”, assegura Jaume Aragonès, del club organitzador, A4elkm.

El guanyador de la prova va ser Alberto Casado (34m, 04s), que entraria només un segon abans que Jordi Miranda, segon classificat. Luis Arias (34m, 53s) va completar el podi. En categoria femenina la vencedora va ser Elisabet Martín (40m, 10s), seguida d’Olga Pons del Club Atlètic Parets (40m, 38s) i Eva Martos del Club Atletisme Canovelles (41m, 01s).

Un dels aspectes positius de la prova va ser l’augment de participació respecte l’any passat, incrementant-lo al voltant dels 100 participants més. Així mateix, el més destacable, a banda del canvi de circuit i la participació, va ser el rècord de recaptació, 9.000€, que sumant-se als aconseguits en les 7 darreres edicions ja suma un total de 45.000€, destinats íntegrament a l’Hospital de Sant Pau per a la investigació del càncer de ronyó. Una organització absolutament volcada amb el tracte al corredor, un circuit segur i homologat, avituallament durant i després de la cursa, cronometratge eficient, vestidors, dutxes i serveis de massatges, a banda d’un servei d’acollida per infants, fan de ‘Els 10 km de les Franqueses’ una prova per posar al calendari per qualsevol corredor. Com totes les curses, darrere sempre hi ha històries emotives. “Hi ha fets que ens emocionen i que justifiquen les moltes hores que dediquem cada any a organitzar la cursa. Són els casos del Miquel i del Ramon, per exemple. En Miquel va córrer la nostra cursa l’any passat essent la primera cursa que corria després de molts anys i a més a més poc temps després de superar un càncer. Enguany no l’ha pogut córrer perquè tot just l’han tornat a operar fa poques setmanes, però no se la volia perdre i ens ha ajudat fent de voluntari. I en Ramon va patir un càncer de ronyó i la seva dona li va regalar la inscripció als 10 km de Les Franqueses com a premi per haver-se recuperat”, relata Jaume Aragonès. 

Per l’any vinent, des de l’organització volen ampliar el límit de corredors a 600, pulir alguns aspectes que sempre es poden millorar i seguir treballant per aconseguir finançament per a la investigació del càncer de ronyó, objectiu amb el qual es va crear la prova fa 8 anys. 

Consulta aquí la classificació de la prova

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here