La perillosa maniobra de Rossi sobre Màrquez a Malàisia no ha deixat a ningú indiferent i mentre aficionats i periodistes es posicionen per un o altre pilot, Rossi ha recorregut al TAS la sanció imposada per Direcció de Cursa que li comportaria sortir el darrer a Xest. Els germans Espargaró encaren la cursa al circuit Ricardo Tormo amb sensacions agredolces


Gina Pérez / La penúltima cursa del campionat del passat diumenge a Malàisia ha escalfat els motors de cara a la cursa de la Comunitat Valenciana com mai. La maniobra de Valentino Rossi sobre Marc Màrquez que va deixar el cerverí fora de cursa, quan mirava d’avançar a ‘Il Doctore’, té la comunitat d’aficionats i professionals dividida entre favorables  i detractors de l’agressivitat, fins i tot perillosa, de l’italià. I és que mentre Marc mirava de passar Rossi, en una escena que en retrospectiva fa pensar que Rossi va afluixar el ritme per esperar que Marc l’avancés, el 9 cops campió del món es va col·locar al costat del català i va anar obrint la traçada per expulsar-lo de la pista i finalment fer-lo caure.

Segons les imatges que s’analitzin, fins i tot sembla que Rossi arriba donar un cop de peu a la moto de Màrquez just abans que caigui. La maniobra de la polèmica va costar a Rossi una sanció de 3 punts del seu carnet de pilot que li comportaran haver de sortir en darrera posició de graella a la cursa del circuit Ricardo Tormo el proper diumenge dia 8. Sanció que molts consideren insuficient i els altres immerescuda. En les darreres hores, Rossi, que encapçala la classificació general amb 7 punts d’avantatge sobre Jorge Lorenzo i opta al títol per primer cop des que el va guanyar al 2009, ha recorregut la sanció al TAS per mirar de conservar aquest avantatge. Sortir de la darrera posició de graella podria costar-li el títol que “Il Doctore” ja tenía coll avall. Pràctiment al mateix temps, a Cervera Marc Màrquez era assaltat i agredit per periodistes italians.

Els Espargaró lluitaran per estar entre els 10 millors

Pel que fa als germans Espargaró, encaren la cursa amb sensacions agredolces després dels resultats de Malàisia. Aleix Espargaró va arribar en setè lloc en una cursa de la que ell mateix va acabar descontent. El gran dels granollerins sortia onzè, però semblava que podria remuntar posicions, fins que la falta d’adherència el va obligar a afluixar el ritme i finalment es va haver de conformar amb endur-se nou punts cap a casa. Entretant, el seu germà Pol competia contra sí mateix per la lesió cervical que li havia causat la topada amb Barberà al warm up del matí i que va fer perillar fins i tot la seva participació. Finalment, va poder córrer però amb dolor intens i marejos que van complicar-li fins i tot poder acabar la cursa. Finalment va marxar a casa sumant els 7 punts d’una treballadíssima novena posició.

Durant aquesta setmana Pol s’ha sotmès a revisions mèdiques però encara és dubtós que arribi estant al 100% al Ricardo Tormo. Amb tot, la cursa de la Comunitat Valenciana és un circuit favorable als Espargaró que el coneixen molt del seu pas pel CEV i del temps en què L’Aleix col·laborava desenvolupant els motors de Moto 2, i és d’esperar que tots dos germans puguin lluitar per ser entre el top 10.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here