L’entitat molletana compta amb un equip compost per 14 jugadors i dirigit per Pedro Gallego: “Tots es coneixen de petits, i la majoria han crescut junts, són un grup molt bo”, assegura.

Aquest any el CF Mollet UE ha donat llum a un projecte que feia temps que volia dur a terme, la creació de l’equip inclusiu amb l’objectiu que la gent que pateix problemes psíquics pugui gaudir de l’esport en equip, i més concretament, del futbol. L’entrenador de l’equip, Pedro Gallego, explica el funcionament dels partits d’aquesta modalitat de futbol, “Són partits de futbol-7, amb les seves regles normals i el que canvia és el temps dels partits, ja que fins ara hem jugat dos tornejos on en el primer juguem 4 temps de 13 minuts cadascun i 2 minuts de descans entre ells, i en l’altre juguem 2 parts de 25 minuts amb 10 minuts de descompte”.

Pel que respecta a la lliga, el responsable tècnic de l’equip esmenta que, “hi ha 2 grups, l’A i el B, nosaltres estem en l’A perquè així ho ha considerat l’organització. En el grup A som 8 equips i els partits es juguen cada 2 setmanes, hem pogut comprovar que els equips són molt competitius, ja que ens hem enfrontat ja a 3 d’ells”. L’equip ha participat en 2 torneigs des de la seva creació, i els coses pinten bé pel conjunt dirigit per Gallego.

Quant als equips contra els quals el CF Mollet UE juga, són equips propers geogràficament, amb un màxim de 50 quilòmetres de desplaçament, els altres clubs també estan formant equips de futbol inclusiu, i ens posem en contacte amb ells per a conèixer-nos, ajudar-nos entre nosaltres en el que puguem. Hi ha diversos equips com l’FC Barcelona, la UE Cornellà, el Rubí, el Montmeló, el Sabadell o la UE Vic, entre altres”.

Pel que fa als entrenaments, l’entrenador molletà destaca que “normalment som entre 10 i 14 jugadors en els entrenos, ja que no sempre poden venir tots, i el que fem és córrer una miqueta, domini de la pilota, tirar a porta, donar-li amb el cap… Intentem que el porter vagi de menys a més perquè té mobilitat reduïda, i cada dia aquesta va creixent a nivell esportiu. Sempre fem partidets on aprofitem per a anar corregint alguns moviments i així ells puguin anar aprenent, i així allò que sabien però no acaben d’exercir bé ho vagin millorant”.

La majoria dels jugadors de l’equip inclusiu estudien o han estudiat a l’escola Ca Vila, i alguns tenen els seves habilitats més reduïdes que d’altres però es nota que a tots ells els hi agrada el futbol, “tots es coneixen de petits, i la majoria han crescut junts, són un grup molt bo i intentem exigir-los individualment i la veritat és que es porten bé entre tots, a vegades fem més bromes, unes altres ens centrem més en el futbol, en definitiva, volem que es diverteixin i es nota que gaudeixen”, assegura Gallego.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here