El conjunt, dirigit per Romà Cutrina, ha assolit l’ascens com a segon del grup 1 de Copa Catalunya, després d’haver-se quedat a un pas de pujar la temporada passada. Els lliçanencs assoleixen així un objectiu que es va començar a gestar fa 4 anys, temps en el qual l’equip ha assolit dos ascensos de categoria


L’esforç constant, el treball diari, la perseverança, la unió i la humilitat són valors que, si s’uneixen en un sol grup humà, poden fer que s’assoleixin grans fites. És el cas del CB Lliçà d’Amunt que, després de quedar-se a un sol pas de pujar a Lliga EBA la passada campanya, enguany ha aconseguit un ascens històric a la quarta divisió del bàsquet estatal. “Aquesta fita no és fruit d’un bon any sinó que és el resultat d’un treball titànic que vam començar fa poc més de 4 anys i que, amb molta entrega i esforç, ha permès situar el club en el mapa del bàsquet estatal”, assegura Romà Cutrina, tècnic del club lliçanenc, a La Jornada del Vallès.

La cronologia d’una fita històrica

Cutrina va aterrar al CB Lliçà d’Amunt el gener del 2016, de la mà de l’expresident David Barbesà, amb un equip que estava en posicions de descens de Primera a Segona Catalana. Tanmateix, el tècnic va aconseguir no només salvar l’equip, sinó situar-lo a la part alta de la taula, posant les bases per, la següent temporada, assolir l’ascens a Copa Catalunya. En la primera campanya a la màxima divisió catalana, el conjunt va brillar i només un mal play-off d’ascens va evitar que tornessin a pujar de categoria.

Enguany, el club vallesà ha tornat a competir a gran nivell, i abans de l’aturada sumava 14 victòries i 6 partits perduts. Així, els de Romà Cutrina s’han ben guanyat a la pista un ascens, el segon en quatre temporades, que s’ha acabat decidint als despatxos fruit de la pandèmia del Coronavirus que va obligar a parar la competició.

“Hem estat una autèntica pinya”

Una fita que ha sigut possible gràcies a un equip humà que ha remat cap a una única direcció, entenen a la perfecció la filosofia de l’equip, el projecte i els objectius marcats. “El fet de tenir tanta gent implicada, jugadors, equip tècnic, directiva, ha fet que fóssim una autèntica pinya. Ens hem sabut nodrir d’un gran equip tècnic amb el Chus Rodríguez i el Víctor Monteys, hem cregut molt amb els jugadors, cuidant-los al màxim i preocupant-nos per ells més enllà de la faceta esportiva”, apunta Cutrina.

“Destaco tots els jugadors, del primer a l’últim; hi ha hagut peces que han fet més bons a la resta de companys i han fet que aquest engranatge sigui magnífic”, assegura l’entrenador del club vallesà. El cert és que el CB Lliçà d’Amunt ha comptat un autèntic equipàs en el qual destaquen noms com Sergi Pino -internacional amb la selecció estatal de 3×3 que la temporada passada jugava a LEB Plata-, el veterà Ramon Espuña -amb àmplia experiència en categories superiors i campió de l’Eurolliga amb el Barça l’any 2006- o Marc Rabasseda també amb experiència en categories superiors. Un equip amb jugadors destacats però també amb la màgia dels jugadors de la casa com Arnau Jaime i Eduard Parera, entre altres.

“Hem arribat aquí per quedar-nos-hi”

Romà Cutrina, conscient del que ha costat al club assolir aquesta fita històrica, i és que per primera vegada a la seva història l’entitat vallesana jugarà a Lliga EBA, té molt clar que el projecte no ha acabat: “Hem arribat aquí per quedar-nos-hi. Tenim una base molt sòlida de treball i, com ja he dit, un grup humà boníssim. És un projecte que hem de mantenir i tenim molt clar que seguirem treballant a totes perquè podem gaudir d’aquesta categoria molts anys a Lliçà D’Amunt”.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here