El CB Granollers i el CB Lliçà d’Amunt, nous equips de la lliga EBA

0
500

El club granollerí com a primer del grup 1 de Copa Catalunya i l’entitat de Lliçà d’Amunt com a segon, assoleixen l’ascens a la quarta divisió del bàsquet estatal


Ahir al vespre la Federació Catalana de Bàsquet va confirmar els ascensos a Lliga EBA de CB Granollers i el CB Lliçà d’Amunt, primer i segon classificat del grup 1 de Copa Catalana quan es va haver d’aturar la competició fruit de la crisi del Coronavirus. El conjunt de Granollers liderava la competició amb un balanç de 15 victòries i només 5 partits perduts, mentre que el de Lliçà d’Amunt sumava 14 victòries i 6 partits perduts.

El CB Granollers torna a Lliga EBA 8 temporades després

El CB Granollers va conservar per aquesta temporada el bloc de l’anterior, amb Ricard Ventura al capdavant i incorporant poques peces amb la voluntat de seguir amb un projecte continuista. El fitxatge clau va ser Marc Subirachs, amb experiència a la categoria i que ha donat un plus molt important a l’equip en l’apartat ofensiu. Per completar la plantilla, també es van incoporar Esteban Félez i Seikhou Konte procedents de l’equip júnior.

“L’Esteban ha estat segurament el jugador revelació de la temporada en el nostre equip i probablement el “rookie of the year” de la categoria, mostrant molta maduresa i talent tot i tenir només 18 anys. Ens ha aportat moltes coses positives. En Seikhou per la seva part, ha tingut un paper menys protagonista això si, els minuts que ha jugat, ha complert amb les expectatives i sempre ha sumat o almenys ho ha intentat amb totes les seves forces”, relata a La Jornada del Vallès el capità de l’equip, Jordi Farrando.

La temporada del conjunt de Granollers ha estat espectacular, sent la segona millor defensa del campionat: Les claus de l’ascens són molt senzilles. Hem sigut un EQUIP, si, en majúscules. Tothom ha aportat el seu granet de sorra per fer-ho possible”, destaca Farrando. El fet de tenir un fons d’armari important, amb 11 jugadors participant a cada enfrontament dels quals en destacaven 2 o 3 diferents en cada partit també ha estat molt rellevant: “Som un equip molt complet i amb talent. No som un equip que basi el seu joc en 1, 2 o 3 jugadors només i per tant, érem un equip difícil d’estudiar, ja que era un loteria saber qui tindria un paper clau durant el matx”, apunta el capità que destaca la gran feina que ha fet l’equip tècnic: “Tot això ha estat possible gràcies a la feina de l’staff tècnic. Sense ells no haguéssim arribat enlloc”.

Farrando que porta 7 temporades al primer equip viu amb molta il·lusió aquest ascens de categoria, i és que des de la temporada 2012-2013 que el CB Granollers no jugava a la quarta divisió estatal: “Tornem el club al lloc que es mereix, ja que malauradament  es va haver de renunciar a la lliga EBA per temes econòmics i va ser llavors quan vaig entrar a formar part de l’estructura del primer equip. Ara podré disfrutar d’aquesta categoria tenint un paper protagonista i sent important dins l’equip. I per últim, considero que és la culminació a molts anys de treball i esforç i, per tant, assoleixo el meu objectiu de jugar el més amunt possible”, posa en relleu el granollerí.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here