Xavi Reyes de La Roca del Vallès i Marc Ferrer de La Garriga van participar a l’Ironman de Klagenfurt (Àustria) el passat 2 de juliol


El passat dissabte 2 de juliol dos vallesans, Xavi Reyes de la Roca i Marc Ferrer de La Garriga, van participar a l’Ironman de Klagenfurt (Àustria) completant amb èxit la dura prova. Reyes, tot i patir problemes físics, va acabar en la posició 755 de la general i la 166 de la seva categoria de 35 a 39 anys, en una prova en la qual hi van participar prop de 2.900 atletes. Per la seva part, Marc Ferrer va acabar en la posició 537, la 111 de la seva categoria (màster 40-44).

Com tot Ironman, la prova consistia en 3,8 km de natació, 180 km de bici i 42 km de córrer. “La cursa és espectacular, és un dels millors Ironmans del món, el llac en el qual vam nedar és preciós, amb la bici vam passar per uns paratges brutals i l’ambient del públic totalment entregat amb els corredors és realment increïble, s’ha de viure”, destacava Reyes a La Jornada del Vallès. El roquerol, que porta competint en triatlons des del 2009 i ja ha fet 20 Ironmans de mitja distància, té un llarg bagatge en aquest tipus de proves. De fet, amb el d’Àustria va completar el seu 4art Iromnan després d’haver participat el 2011 en el de Frankfurt, el 2012 al de Niça i el 2015 al de Barcelona.

Tot i que s’havia preparat a consciència i la seva intenció era baixar de les 9 hores i 40 minuts, rècord personal que va assolir a la prova de la capital catalana, problemes físics van mermar Reyes que va completar la prova amb un temps de 10 hores, 53 minuts i 13 segons: “Després dels 180 km de la bici i quan ja portava 20 km de la marató, vaig començar a tenir problemes estomacals. Vaig vomitar dues vegades i al no poder menjar pel mal de panxa, a la que corria em marejava, vaig anar caminant els darrers km i vaig acabar com vaig poder. És l’objectiu de tot un any d’entrenament i per mi el més important era poder arribar a meta”, remarca el roquerol.

Per la seva part, l’altre vallesà que va participar a la competició, Marc Ferrer, del Club Atlètic Les Tortugues de La Garriga, va assolir el seu rècord personal en un Ironman creuant la línia de meta amb un temps de 10 hores, 35 minuts i 36 segons. D’aquesta manera, el garriguenc va batre el seu rècord personal, i és que en l’única Ironman que havia fet fins el moment, a Mallorca el 2015, va fer un temps de 10 hores, 54 minut i 50 segons. “Estic molt content amb el resultat i en faig un balanç molt positiu de la meva participació. Vaig fer una carrera bastant completa, l’únic handicap va ser en el tram de bici que va ser més dura del que pensàvem amb 1.600 metres positius de desnivell. El tram de bici és un moment clau, has de mesurar molt bé les forces per fer la Marató en la qual vaig tenir algunes rampes, però psicològicament, que és un factor molt important, estava molt bé i vaig anar tirant fins arribar a la meta”, apunta Ferrer.

El garriguenc, igual que Xavi Reyes, va destacar l’ambient espectacular al llarg del recorregut i també els vincles que es creen al compartir una prova d’aquesta magnitud: “L’ambient, el paisatge, el país en sí que és natura, aigua, bosc, és realment magnífic. El millor, però, és que la prova t’uneix amb les persones que la comparteixes; el fet d’anar junts, d’entrenar junts, crees un vincle no només a nivell d’amistat sinó a nivell familiar. A part de saber patir, saber organitzar-te i ser un repte personal i una experiència brutal, aquest vincle per mi és el més destacat”, afirma Ferrer. Tal com apunta, ell i Xavi Reyes portaven molt de temps entrenant junts per participar a la prova en la qual van estar acompanyats per les seves respectives famílies. Un exemple més de com l’esport forja amistats. 

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here