La presentació del viatge va ser un èxit d'assistència

L’entitat franquesina viatjarà al país africà de l’11 al 19 d’abril  del 2019 mantenint l’essència de tots els viatges: solidaritat, cultura i esport.


La Sala d’actes de Can Font, a les Franqueses del Vallès, va quedar petita el passat 29 de novembre per acollir la presentació del sisè viatge solidari de l’AE Ramassà a l’Àfrica. Després d’haver visitat Etiòpia (2014), República de Benín (2015), Uganda (2016), Camerun (2017), i Madagascar l’abril d’aquest 2018, el proper destí dels franquesins serà Costa d’Ivori, del 11 al 19 d’abril del 2019.

En aquest sisè viatge l’entitat de Les Franqueses del Vallès seguirà mantenint intacte l’essència dels darrers viatges, solidaritat, cultura i esport. La solidaritat ha estat des del principi un element fonamental en la fòrmula que va idear Jordi Grivé en aquella primera aventura a Etiòpia; una fòrmula que amb els anys ha anat evolucionant fins a deixar petjada per sempre als països que visiten. La biblioteca construida a Krivi, a Camerun, o el Centre d’Acollida per nens a Madagascar, aquest passat mes d’abril, són exemples de la gran tasca solidària que el Ramassà realitza a l’Àfrica.

Enguany el club franquesí col·labora amb la fundació Homes de Demain que treballa exclusivament a Costa d’Ivori. El projecte solidari d’enguany s’anomena “50 somriures” i servirà per ajudar a millorar la mobilitat de 50 nens que pateixen discapacitats psíquiques i físiques. El compromís del Ramassà és recaptar fons per la compra de pròtesis, cadires de rodes i aparells de mobilitat funcionals per millorar la qualitat de vida dels nens. A banda, com en els 2 darrers viatges, l’expedició vallesana també realitzarà tallers, jornades d’intercanvi i activitats amb els nens.

“Aquest any tornem a treballar amb l’agència Rift Valley, que és una aliança important del club en aquests viatges i ells ens van posar en contacte amb Homes de Demain seguint les referències del que busquem, és a dir, treballar amb nens, educació i esport. Un cop hem conegut el projecte, realment és molt dur però a la vegada ens il·lusiona molt poder ajudar tots aquests nens”, explica Jordi Grivé, ideòleg dels viatges i membre del Ramassà.

Per tercer any consecutiu, el Ramassà també realitzarà un conte solidari que tractarà i girarà entorn del projecte de Costa d’Ivori. Un llibre amb molt color a les il·lustracions que anirà a càrrec de l’escriptora Alba Colomé i l’il·lustradora Rosa Quincoces. Es preveu que al mes de gener el nou conte vegi la llum.

De nou, un rival imponent 

Després d’haver-se enfrontat a equips de primer nivell a tots els països que ha visitat, el rival d’enguany serà l’Africa Sports, un dels equips més importants del país. El conjunt ha guanyat 17 lligues, 16 copes i 4 copes d’Àfrica, a banda d’haver estat el primer equip de Costa d’Ivori a guanyar la Recopa Africana. El partit se celebrarà a l’estadi Robert Champroux, situat a la capital, Abiyan, amb capacitat per a 20.000 espectadors.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here