La prova, més que consolidada, ha anat creixent al llarg dels anys / A4elkm

La prova solidària de 10 km, organitzada pel club franquesí A4elkm, destinarà, com cada any, tota la recaptació a la investigació del càncer de ronyó. En les 8 edicions celebrades fins al moment l’entitat ha donat prop de 28.000€ a l’Hospital de Sant Pau

PER FER LA INSCRIPCIÓ CLICA AQUÍ

El proper 18 de novembre tindrà lloc la 7a edició dels 10 km de Les Franqueses, una prova solidària, organitzada pel club A4elkm, que com cada any destinarà tota la recaptació a la investigació del càncer de ronyó. A dia d’avui hi ha prop de 200 inscrits, una xifra molt similar a la d’aquestes dates l’any passat: “Actualment es fa difícil poder mantenir la xifra d’inscrits en les curses populars perquè hi ha un excés d’oferta i la majoria de les curses han patit una davallada important, però nosaltres ens mantenim sempre al llindar dels 500-600 inscrits i això ja és positiu. Ens agradaria molt que la gent no s’esperés als darrers dies per inscriure’s. Ens faria patir menys i ens ajudaria a poder organitzar millor la cursa però ja hi estem acostumats”, assegura Jaume Aragonès, organitzador de la cursa.

Com cada any, la prova sortirà a les 10 del matí de la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Avall i tornarà a tenir un recorregut de 10 km, amb dues voltes a un circuit de 5 km, que transcorrerà per l’interior de la població franquesina. El circuit, homologat per la Federació Catalana d’Atletisme, serà el mateix que en les dues darreres edicions:Ja tenim una cursa consolidada i volem mantenir el circuit durant els propers anys. És un circuit homologat per la Federació Catalana d’Atletisme i ens sembla que mantenir el circuit és important. D’aquesta manera els atletes poden comparar els resultats que han fet respecte a altres edicions i saber si estan millor o pitjor”destaca Aragonès.

En aquest sentit el club organitzador, posarà llebres com l’any passat per tal d’ajudar als atletes a baixar d’un temps determinat. N’hi haurà 4, totes elles membres d’a4elkm.

La solidaritat, protagonista des de la 1a edició 
El xec de 8.000€ aconseguit a l’edició de l’any passat / A4elkm

Des de la primera edició, la cursa solidària ha estat un èxit tant de participació com d’organització i al llarg d’aquests 5 anys ja ha recaptat prop de 28.000 € que han estat donats a l’Hospital de Sant Pau. “Aquesta cursa va néixer per recaptar fons contra el càncer de ronyó i així continuarà. L’any passat vam aconseguir més de 8.000 € i aquest any esperem poder augmentar aquesta quantitat”, assegura Jaume Aragonès.

La cursa, amb una cinquantena de voluntaris, compta amb tots els serveis necessaris perquè el corredor se senti com a casa: vestidors i dutxes a tocar de la sortida/arribada, servei de guardaroba, servei d’acollida de nens, fisioteràpia a l’arribada, entrepà de botifarra, una samarreta de qualitat en versió masculina o femenina i una bossa de corredor plena amb obsequis cedits per les empreses que col·laboren. Uns serveis magnífics, units a la gran feina que fan tots els voluntaris ocasionen que la gran majoria de corredors que hi participen repeteixin l’any següent.

Els membres d’a4elkm que van participar a l’edició de l’any passat ja sigui com a corredors o voluntaris

A banda del cantó solidari, dels serveis i de la gran tasca dels voluntaris, un dels fets que diferencien la prova d’altres de similars és que els organitzadors són corredors i, per tant, saben perfectament el que els participants esperen i valoren d’una cursa. Així mateix, un dels punts destacables dels 10 km de Les Franqueses és que poden presumir d’una gran transparència: “L’any passat vam anunciar l’import de la donació tot just als instants previs de la sortida. No totes les curses anomenades solidàries ho fan i crec que és un punt que cal destacar“, apunta Aragonès.

Des del club organitzador volen posar èmfasis en la gran ajuda que han rebut des de la primera edició per part de l’Ajuntament de Les Franqueses i del Patronat Municipal d’Esports: “Ens han donat totes les facilitats perquè cada edició sigui un èxit. També volem agrair a totes les empreses que col·laboren econòmicament o amb productes per la cursa“, conclou el membre d’A4elkm.

PER FER LA INSCRIPCIÓ CLICA AQUÍ

Les dades
El guanyador de l’any passat va ser Ali Benhmbarka que va completar els 10 km en un temps de 32 minuts i 29 segons, mentre que en categoria femenina la guanyadora per tercer any consecutiu va ser Sílvia Segura, del Club Atletisme Les Tortugues de La Garriga, creuant la línia de meta en 38 minuts i 29 segons

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here