La cursa va ser presentada ahir a l'Ajuntament de Les Franqueses

La prova, de 10 km, destinarà, com cada any, tota la recaptació a la investigació del càncer de ronyó


El proper 19 de novembre tindrà lloc la 6a edició dels 10 km de Les Franqueses, una prova solidària, organitzada pel club A4elkm, que com cada any destinarà tota la recaptació a la investigació del càncer de ronyó. A dia d’avui hi ha prop de 200 inscrits, una xifra molt similar a la d’aquestes dates l’any passat, que es va acabar convertint en 574 participants: “Malauradament s’ha difós el costum entre els corredors a esperar a inscriure’s als darrers dies. Això fa que els organitzadors haguem de patir més del que seria aconsellable. Però estem convençuts que serà un èxit com cada any”, assegura Jaume Aragonès, organitzador de la cursa.

La prova sortirà a les 10 del matí de la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Avall i tornarà a tenir un recorregut de 10 km, amb dues voltes a un circuit de 5 km, que transcorrerà per l’interior de la població franquesina. El circuit serà com el de l’any passat, que va ser homologat per la Federació Catalana d’Atletisme: “És un bon circuit i apte per fer bones marques, si bé no és totalment pla. Cal córrer de forma conservadora la primera volta i apretar a la segona. Precisament hem fet un estudi amb les dades de l’any passat i hem vist que només un 18% dels corredors corren la segona meitat més ràpida que la primera. Estem segurs que si es corrés de menys a més les marques millorarien”, destaca Aragonès. En aquest sentit el club organitzador estudia posar llebres per tal d’ajudar als atletes a baixar d’un temps determinat: “Seran atletes del nostre club que es coneixen perfectament el circuit i saben el ritme que s’ha de portar a cada zona per tal d’assolir el temps objectiu”, afirma Aragonès.

La solidaritat, protagonista des de la 1a edició

Des de la primera edició, la cursa solidària ha estat un èxit tant de participació com d’organització i al llarg d’aquests 5 anys ja ha recaptat 20.000 € que han estat donats a l’Hospital de Sant Pau. “Estem molt orgullosos de poder aportar el nostre petit gra de sorra per ajudar a la recerca d’aquest tipus de càncer minoritari. Estem esperançats que, gràcies a tots els corredors que s’inscriuen i a les empreses que ens fan costat, enguany podrem superar la donació dels darrers anys”, apunta Aragonès.

La cursa compta amb tots els serveis necessaris perquè el corredor se senti com a casa: vestidors i dutxes a tocar de la sortida/arribada, servei de guardaroba, servei d’acollida de nens, fisioteràpia a l’arribada, entrepà de botifarra, una samarreta de qualitat en versió masculina o femenina i una bossa de corredor plena amb obsequis cedits per les empreses que col·laboren. Uns serveis magnífics, units a la gran feina que fan tots els voluntaris ocasionen que la gran majoria de corredors que hi participen repeteixin l’any següent.

A banda del cantó solidari, dels serveis i de la gran tasca dels voluntaris, un dels fets que diferencien la prova d’altres de similars és que els organitzadors són corredors i, per tant, saben perfectament el que els ‘runners‘ esperen i valoren d’una cursa. “Els organitzadors no som organitzadors professionals de curses; però això ho veiem com un avantatge i no com un inconvenient, perquè tots som corredors habituals de curses populars i sabem de primera mà què és que els corredors esperem d’una cursa. Això i la il·lusió que hi posem és la clau del nostre èxit”, assegura Jaume Aragonès, que es marca un repte a assolir els propers anys: “Aconseguir que el poble de Les Franqueses surti un dia del mes de Novembre a animar i recolzar als corredors. No és fàcil però, amb l’ajuda de tothom, tard o d’hora ho aconseguirem”.

LA DADA

El guanyador de l’anterior edició va ser Gabriel Crosas (33 minuts i 24 segons), mentre que la guanyadora, que ja havia vençut en l’edició del 2015, va ser Sílvia Segura de Les Tortugues de La Garriga (38 minuts i 58 segons).

Córrer solidari

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here