L’organització ha esgotat les inscripcions i, per tant, 150 corredors participaran en la prova de 5 km i 2.350 formaran part de la sortida de 10 km


El dissabte tindrà lloc la 5a edició del Tast de la Mitja, una prova que va néixer amb la intenció d’oferir una cursa de 10 km apte per als corredors populars, que s’inicien en el món de l’atletisme i també com a preparació de La Mitja. La cursa, organitzada per l’Associació Esportiva La Mitja, tornarà a tenir el recorregut de 10 quilòmetres i, per segon any consecutiu, el de 5.

Com en l’edició de l’any passat, l’organització ha esgotat les inscripcions que s’han tancat amb 2.500 inscrits, dels quals 150 participaran en la prova de 5 km i els 2.350 restants participaran en la de 10 km: “S’han quedat persones fora perquè ha tingut una gran acollida i recomanem que en les properes edicions els corredors que es vulguin inscriure ho facin amb més temps”, apunta Joan Villuendas, vicepresident de l’Associació Esportiva La Mitja, que ha volgut destacar “que malgrat que hi ha la Cursa de Bombers el diumenge, els corredors confien en la nostra prova”, ha remarcat.

Així, la cursa de 10 km sortirà, com cada any, de La Garriga, a l’avinguda Mil·lenari de Catalunya cantonada amb carrer Jacint Verdaguer. La prova de 5km, per la seva part, sortirà de Les Franqueses del Vallès, a la mateixa hora (10.30h) al carrer Via Europa, entre el carrer d’Alemanya i el carrer d’Itàlia, just davant de la deixalleria i també lloc d’avituallament dels corredors de la cursa de 10 km. Com l’any passat, les dues proves tindran l’arribada a les pistes d’atletisme de Granollers.

El recorregut de la prova de 10 km serà el mateix que en les anteriors edicions, amb una baixada constant que ajudarà al fet que els corredors aconsegueixin bones marques, com ja va passar en l’anterior edició, que Carles Castillejo va batre el rècord amb un espectacular temps de 29 minuts i 37 segons. També Marta Galimany amb un temps de 33 minuts i 32 segons va batre el rècord en categoria femenina. Malauradament, però, cap dels dos corredors participaran en l’edició d’enguany.

Els atletes favorits

En l’edició d’enguany els favorits en categoria masculina són quatre corredors marroquins. Per una banda, Mourad El Bannouri, de 37 anys, del Club La Sansi, guanyador de la Cursa del Corte Inglés el passat mes d’abril i guanyador d’una cursa de 10 km a Marràqueix amb un extraordinari temps de 29 minuts i 34 segons, el passat 18 d’octubre.

També parteix com un dels favorits Abderrahim El Jaafari, de 34 anys, del Club La Sansi, guanyador de La Mitja Marató de Sant Sebastià el passat mes de maig; també és aspirant al triomf Mohamed Ben Aissa, de 27 anys, també del Club La Sansi, que té una marca de 29 minuts i 36 segons, en els 10 km en ruta; i per últim, Youssef Essabani del Club Atlètic Canovelles, que gaudeix d’un rècord de 32 minuts i 50 segons en les curses de 10 km.

Pel que fa a la categoria femenina, hi ha tres corredores amb moltes possibilitats d’emportar-se la victòria. Una d’elles i, segurament, la que està en millor estat de forma és Laia Andreu, del Club Atlètic Granollers, que es va proclamar Campiona de Catalunya de 10 km en ruta el passat cap de setmana, a banda d’haver guanyat la cursa de 10 km de ‘La Mercè’ el passat mes de setembre. L’altra favorita és Miriam Ortiz de l’AA Catalunya, guanyadora de la Cursa del Corte Inglés el passat mes d’abril i campiona de Catalunya de Milla en ruta els anys 2014 i 2015, una prova en la qual aquest any ha quedat subcampiona. L’altra aspirant a emportar-se la prova és Janeth Becerra, subcampiona dels 10 km en ruta aquest any i 3era classificada de la cursa de La Mercè també aquesta temporada.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here