La prova de 10 km, tornarà a tenir prop de 600 participants, i com cada any destinarà tota la recaptació a la investigació del càncer de ronyó


Diumenge tindrà lloc a Les Franqueses del Vallès la 5a edició de la cursa solidària de la localitat organitzada pel club A4elkm. La prova sortirà a les 10 del matí de la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Avall i tornarà a tenir un recorregut de 10 km, amb dues voltes a un circuit de 5 km, que transcorrerà per l’interior de la població franquesina. Enguany, la cursa estrena circuit, que serà més ràpid, i per primer cop estarà homologada per la Federació Catalana d’Atletisme.

“Pràcticament hem esgotat els 600 dorsals que teníem. Això és un èxit perquè darrerament totes les curses, ja siguin grans o petites, solen tenir un descens de participació del 15 al 25%”, remarca Jaume Aragonès, organitzador de la cursa. La prova, que en la darrera edició va tenir prop de 500 participants, va néixer fa 5 anys quan una membre del club A4elkm va patir un càncer de ronyó: “Córrer li va anar molt bé mentre es recuperava i va tenir la idea d’organitzar una cursa per recaptar fons per la investigació del càncer de ronyó”, destaca Aragonès.

Des de la primera edició la cursa solidària ha estat un èxit tant de participació com d’organització i en aquests 4 anys ja ha recaptat 15.000 € que han estat donats a l’Hospital de Sant Pau. “És una aportació modesta però de la que n’estem molt orgullosos”, apunta Aragonès. A banda del cantó solidari, un dels fets que diferencien la prova d’altres de similars és que els organitzadors són corredors i per tant saben perfectament el que els ‘runners‘ esperen i valoren d’una cursa.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here