Compte enrere per la 4a edició de la cursa Camí dels Ibers

0
3611

Més de 500 corredors prendran part a la quarta edició d’una prova organitzada pel Club Esportiu Camí dels Ibers que, tot i la seva curta edat, ja és una cita imprescindible pels amants del ‘trail running’ de la comarca


El proper diumenge 6 de març tindrà lloc a la Roca del Vallès la 4a edició de la cursa de muntanya Camí dels Ibers. Enguany, més de 500 corredors formaran part d’una prova organitzada pel Club Esportiu Camí dels Ibers que, tot i la seva curta edat, ja és una cita imprescindible pels amants del ‘trail running’ de la comarca: “La clau de la bona acollida d’aquestes primeres edicions ha estat que és una cursa dissenyada per corredors i, per tant, com que la fem com ens agradaria a nosaltres, els participants la gaudeixen”, apuntava Xavier Reyes, un dels principals organitzadors, a La Jornada del Vallès.

Una cursa en la qual els participants tenen l’opció de fer la Marató (42 km) o la Mitja (21 km). Ambdues tenen un recorregut exigent, amb un 90% de corriols, i transcorren per un entorn natural absolutament immillorable: l’àrea protegida del Parc de la Serralada Litoral. Un paisatge fantàstic que fa gaudir de valent els centenars de corredors.

Tanmateix, però, si per una cosa destaca la cursa, a part del magnífic entorn natural, és pels voluntaris, molts d’ells membres de diverses entitats del poble. Més de 120 persones repartides per la muntanya, als habituallaments, a la sortida i a l’arribada, amb un únic objectiu: fer que el corredor se senti com a casa. “Tenim uns voluntaris molt entregats, s’han fet la cursa seva i això no es paga amb diners”, destacava Xavier Reyes.

pakito arribadaPel que fa a la participació dels atletes de més nivell, repetirà Paquito Pérez, guanyador de les dues darreres edicions de la Marató i clar favorit a repetir la victòria. A la Mitja, el principal favorit és Martí Guitérrez, guanyador de proves de gran nivell la temporada passada i un atleta en un gran estat de forma. En categoria femenina, una de les grans aspirants a la victòria, a la Marató, serà Eli Gordón, una jove atleta amb una gran projecció.

Una prova que un any més tindrà el seu cantó solidari, i és que si els altres anys els beneficis van anar destinats a Càritas, al Xiprer o a l’Hospital de Granollers, enguany tots els guanys econòmics que s’obtinguin aniran destinats a la unitat d’oncologia de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

La cursa del planter, el Caminet dels Ibers

Com l’any passat, el dia abans de la cursa tindrà lloc, a la Font de Can Planes de la Roca del Vallès, la 2a edició del Caminet dels Ibers. Una prova infantil que donarà el tret de sortida a les 16,30h i en la qual participaran una cinquantena d’infants, amb una distància que anirà dels 500 metres pels més petits als 1500 metres pels més grans.

A part del Caminet dels Ibers, el Club Esportiu Camí dels Ibers també ofereix activitats extraescolars destinades a la promoció del ‘trail running’ als més petits. Una iniciativa que va començar l’any passat a l’Escola Mogent del municipi, amb una gran acollida, fet que va incentivar que el club també oferís l’activitat a l’escola Pilar Mestres al començament d’aquest curs escolar.

Actualment, 35 infants formen part de l’activitat extraescolar de ‘trail running’: “Estan encantats, és molt innovador que els més petits corrin per la muntanya, però és molt enriquidor per ells”, apuntava Xavier Reyes, que deixava molt clar que els objectius són “que els petits gaudeixin corrent per la muntanya” i “començar a fer un planter del club”.

Reportatge VOTV Edició 2015

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here