160 pilots dividits en 40 equips participaran aquest cap de setmana en una prova que com cada any té lloc al circuit del Pinar de la Riera de Lliçà d’Amunt


Text: Uri Esteller / Foto: Luis Miguel Sánchez

Ja està tot a punt perquè aquest cap de setmana se celebri al circuit del Pinar de la Riera de Lliçà D’Amunt la 37a edició de les 24 hores de resistència en ciclomotor de la Vall del Tenes. La prova, que ja és tota una tradició a la localitat vallesana i que enguany acollirà 160 pilots dividits en 40 equips, tindrà el tret de sortida dissabte a les 7 de la tarda.

La cursa manté el format que al llarg dels anys l’ha anat consolidant, és a dir, la convivència de pilots amateurs i pilots professionals. Entre els professionals destquen el tres vegades campió de la competició, Oriol Mena, com també Javier García Vico o el corredor del Dakar Marc Solà. A banda d’un nombre considerable de corredors de la comarca també hi participaran 5 equips italians.

La majoria dels equips, un total de 26, prendran part a la prova amb ciclomotors de fins a 50cc, refrigerats per aigua. Per altra banda, 8 ho faran amb ciclomotors de fins a 50cc refrigerats per aire, mentre que els 6 restants competiran pel premi de la categoria PromoCup, reservada a motocicletes de fins a 50cc equipades amb canvi de marxes amb motor de ciclomotor de dos temps.

Una prova única i espectacular que atrau durant tot el cap de setmana milers de persones al recinte de la competició, concretament més de 30.000 en la passada edició. Un èxit d’assistència que té dos punts claus, per una banda l’espectacle del motor però per l’altra, la gran varietat de propostes d’oci. Unes propostes que van des de la ja clàssica tirolina que passa per damunt del circuit, els castells de focs artificials, els timbalers, o l’animació infantil, un espectacle de motor i el concert amb l’orquestra The Covers Band.

La 3a edició de la cursa infantil

Hores abans del tret de sortida, a les 3 de la tarda, tindrà lloc la 3a edició dels 90 Minuts de Resistència Joves Promeses de la Vall del Tenes. Una prova que va néixer amb l’objectiu de ser una pedrera de futurs pilots de la comarca i que enguany bat el seu propi rècord d’assistència amb 32 joves pilots dividits en 16 equips, dels quals el més jove té només 7 anys. Per altra banda, una hora abans de la sortida de les 24 Hores, tindrà lloc la Milla Solidària Canina Terranova, que en la primera edició de l’any passat va tenir molt bona acollida.

L’apunt

Una de les novetats d’aquesta 37a edició serà que l’organització instal·larà una gran pantalla gegant per tal que els assistents puguin seguir la prova en temps real

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here