International GT Open

Aquest cap de setmana el Circuit acollirà la gran final del certamen europeu amb el títol per decidir i un aspirant català, Albert Costa


L’International GT Open protagonitzarà el gran final de festa de la temporada de curses al Circuit de Barcelona-Catalunya els propers dies 28 i 29 d’octubre. El traçat català serà decisiu en la resolució dels títols, amb cinc candidats al títol scratx i les corones de Pro-Am i Equips encara per atorgar. Juntament amb el GT Open també se celebrarà l’Euroformula Open, la Radical European Masters i l’Eurocup Formula Renault 2.0. En total, prop de 100 participants i 10 curses per fer gaudir a tots els aficionats de la competició automobilística d’alt nivell.

La nota positiva del cap de setmana pot venir d’un pilot català: Albert Costa. Costa després de sis meetings de l’International GT Open, se situa tercer provisional, a només 14 punts del líder. Enrolat en l’equip Emil Frey Racing i als comandaments d’un Lexus RC F GT3, el català ha signat excel·lents resultats aquesta temporada; arribant fins i tot a pujar a l’esglaó més alt del podi a Estoril, Spa-Francorchamps i Silverstone. Es disputarà l’or amb Giovanni Venturini (el primer classificat provisional) i amb Fran Rueda i Victor Bouveng (els segons classificats provisionals). El plat fort de la jornada completarà dues curses repartides entre dissabte i diumenge (a les 16.00 i 14.15 h respectivament), precedides dels seus corresponents assaigs cronometrats.

L’Euroformula Open seguirà el mateix procediment operatiu i realitzarà dues mànigues, el dissabte a les 15.00 h i el diumenge a les 13.15 h. Entre els inscrits provisionals es troba un altre local, Eliseo Martínez (Teo Motorsport), que arriba al Circuit situat entre el ‘top ten’ del certamen. Malgrat que el britànic Harrison Scott (RP Motorsport) es va assegurar el títol a Monza, la lluita per la corona del Campionat d’Espanya de F3 segueix oberta. Alguns dels participants de l’Euroformula Open també puntuen pel campionat nacional de fórmules. El que té més opcions és Devlin DeFrancesco (Carlin Motorsport).

Un altre dels campionats de monoplaces de més prestigi, l’Eurocup Fromula Renault 2.0, també trepitjarà el traçat català amb la graella més abundant de totes: 32 vehicles presents. El més avantatjat és Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing), seguit de Will Palmer i Max Defourny (R-ACE GP). Xavier Lloveras és l’últim pilot de casa present aquest cap de setmana participant amb l’esquadra d’Adrián Vallès. El campionat monomarca realitzarà els seus entrenaments cronometrats el dissabte (9.00 i 17.30 h) i un total de tres curses; una el dissabte a les 12.35 h i les altres dues el diumenge a les 10.40 i 16.00 h.

Per si tot això fos poc, la Radical European Masters també tindrà la seva a dir en la setena i última cita al Circuit. Els títols de la Masters Class i la Supersports Class es decidiran després d’una cursa el dissabte a les 13.30 h, i dues més el diumenge a les 11.35 i 16.50 h respectivament, amb les corresponents tandes d’assaigs lliures i oficials el dissabte.

Cap de setmana amb entrada gratuïta

Tots els aficionats podran gaudir de l’International GT Open amb accés gratuït a les instal·lacions del Circuit de Barcelona-Catalunya els dies 28 i 29 d’octubre. Els Abonats Socis i Oficials del Circuit tindran entrada lliure al pàdoc amb els corresponents carnets de la temporada 2017.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here