L’atleta barceloní venç la prova, aguantant les embestides del kenyà Micheal Bett, amb un temps de 31 minuts i 28 segons. Bett i Abdelaziz Merzougui van completar el podi en una cursa en la qual el vallesà Artur Bossy va quedar 13è. En categoria femenina la guanyadora va ser la kenyana Vitaline Jemayo. Un cross que va reunir uns 1.700 corredors a la capital vallesana


Carles Castillejo té un idil·li amb la ciutat de Granollers. L’atleta barceloní es va proclamar campió de la 49a edició del Cros de Granollers i va aconseguir així completar una fita que cap atleta ha aconseguit fins ara: guanyar la Mitja, el Tastet de la Mitja i El Cros. Una victòria molt treballada de l’atleta barceloní, que va haver de suar de valent per superar el kenyà Michael Bett, que va apretar en les dues darreres voltes i va entrar a només tres segons del barceloní. Una cursa que va tornar a mostrar el bon moment de Castillejo, que fa aproximadament un mes va guanyar el Tast de la Mitja i fa dues setmanes va guanyar la clàssica Jean Bouin de Barcelona. Va completar el podi Abdelaziz Merzougui amb un temps de 32 minut i 2 segons.

La prova, amb sortida i arribada a la Pistes d’Atletisme de Granollers, es va celebrar en el circuit del passeig fluvial, amb un traçat de 2km, molt similar al dels últims anys i on els atletes havien de realitzar 5 voltes i completar, així, un recorregut de 10km. Després d’una sortida en grup, Castillejo va aconseguir desmarcar-se i va mantenir la primera posició en un grup molt reduit de corredors. A partir de la tercera volta, però, la cursa ja va ser un duel entre Castillejo i Bett. El barceloní va canviar de ritme en les dues darreres voltes, fet que va soprendre Bett i va entrar a l’arribada de les Pistes d’Atletisme de Granollers amb els braços oberts enmig dels aplaudiments del públic assistent. “Feia 13 anys que no venia a córrer el cross i sempre és un plaer venir a Granollers. Avui he gaudit molt i ha estat una cursa molt divertida i molt renyida fins el final”, va apuntar Castillejo.

L’atleta de 37 anys té previst retirar-se aquesta temporada, després dels jocs de Rio, de l’estiu vinent, en els quals participarà a la marató. Abans, però, encara tindrà cites importants com la mateix Mitja Marató de Granollers en la qual “és probable” que participi.

Pel que fa a la resta d’atletes catalans, Marc Alcalà del FC Barcelona va acabar en 6ena posició de la categoria absoluta i en segona posició de categoria de promesa, per darrere del segon a l’absoluta, Michael Bett i per davant d’Ibrahim Chakir. L’atleta vallesà Artur Bossy va acabar en 13a posició degut a problemes físics.

Vitaline Jemaiyo venç en categoria femenina

En categoria femenina, que tenia un recorregut total de 8kms, la kenyana Vitaline Jemaiyo va véncer de manera solvent per davant de la marroquina Salima Charki i la catalana Marta Galimany, del FC Barcelona, que defensava el títol. Jemaiyo va entrar en la línia de meta amb un temps de 29 minuts i 48 segons i Salima Charki entraria 9 segons després. Marta Galimany, que va completar el podi, va fer un temps de 30 minuts i 10 segons. Galimany va ser segona durant bona part de la cursa, però l’esforç per atrapar Jemaiyo li va acabar passant factura al tram final. L’altra atleta del Barça. Montse Mas, tot i que tenia intenció d’intentar quedar entre les tres primeres va acabar en 8a posició.

Top 6 Classificació Masculina

1. Carles Castillejo (Adidas) 31:28

2. Michael Bett (KEN) 31:31

3. Abdelaziz Merzoughi (Sketchers) 32:02

4. Driss Lakhouaja (Montornés) 32:05

5. Ibrahim Ezzaydouny (FC Barcelona) 32:22

6. Marc Alcalá (FC Barcelona) 32:37

Top 6 Classificació Femenina

1. Vitaline Jemaiyo (KEN) 29:48

2. Salima Charki (La Sansi) 29:57

3. Marta Galimany (FC Barcelona) 30:10

4. Judit Pla (Bilbao At) 30:58

5. Jelena Abele (LET) 30:59

6. Esther Guerrero (New Balance) 31:20

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here