Arriba l’edició més participativa de la Marxa de la Dona

0
1542

Més de 600 esportistes participaran diumenge al matí a la 6a edició de la Marxa de la Dona, que va néixer per commemorar el dia de la dona i, a la vegada, per reivindicar el seu paper en el món de l’esport. Una prova, organitzada per La Torreta Bike, en la qual les participants poden triar entre disputar la cursa de BTT, la de ‘running’ o fer la caminada


Diumenge al matí tindrà lloc, al parc de Valldoriolf de la Torreta, la 6a edició de la Marxa de la Dona que organitza, des del seu inici, el club ciclista roquerol la Torreta Bike. Enguany serà l’edició amb més participants, més de 600, que es repartiran entre la prova de BTT, la de ‘running’ i la caminada, dues proves noves des de l’any passat.

Una cursa que té lloc, des del 2011, el primer diumenge de març i que va néixer per commemorar el dia de la dona i, a la vegada, per reivindicar el seu paper en el món de l’esport. Una de les grans novetats d’aquest any serà el brífing que es realitzarà el dia abans de la prova i que tindrà lloc al Centre Cultural de Can Tàpies de la Torreta, a les 18 hores. Un brífing que servirà perquè els organitzadors expliquin en detall el recorregut i les coses a tenir en compte per disputar la cursa.

“Estem molt contents perquè hem assolit l’objectiu d’arribar a les 600 participants, 100 més que l’any passat. A més, ja hem tancat inscripcions, tot i que el mateix dia de la cursa n’hi haurà 40 per les que es vulguin apuntar a darrere hora”, assegurava Jaume Brau, president de la Torreta Bike, a La Jornada del Vallès.

Les participants de la prova de bicicleta de muntanya tenen l’opció de fer-la amb tres recorreguts diferents: el de 9 km, el de 16 km o el de 23 km. En canvi, les participants de la prova de ‘running’ i de la caminada tindran un únic recorregut de 9 km. Enguany, per la coincidència amb la cursa dels Ibers, la Marxa de la Dona tindrà un recorregut menys muntanyós i, en conseqüència, la cursa no serà tan dura com en anteriors ocasions, però continuarà gaudint d’un circuit molt atractiu per la corredora.

Una de les principals favorites a guanyar la cursa llarga de BTT és la vallesana Sara Méndez, la millor corredora del club organitzador, La Torreta Bike. Méndez ja va guanyar en l’edició del 2015, però enguany tindrà rivals de gran nivell que posaran a prova el seu estat de forma.

Prop més de 100 voluntaris seran els encarregats de vetllar perquè l’engranatge de la prova torni a funcionar a la perfecció. Una organització extraordinària que és, sens dubte, la gran culpable de la consolidació i el creixement exponencial de les participants any rere any.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here