El nutricionista Dani García, de la mutualitat de la Federació Catalana de Futbol, aconsella els usuaris sobre quins són els aliments i begudes idonis per recuperar-se d’un esforç físic i quins són els millors suplements de proteïnes


Fa una setmana la Mutualitat Catalana de Futbolistes va començar el ‘Consultori Nutricional, al qual també es pot accedir des de la pàgina principal del web de la Federació Catalana de Futbol.

Una de les preguntes que cal ressaltar, per la seva importància, és quins són els aliments i begudes més adients per a una bona recuperació després d’entrenar o de competir. La resposta del nutricionista Dani García és aquesta:

Aliments de recuperació de l’esforç

Per recuperar-se ràpidament després d’un entrenament o partit s’haurien de consumir aliments rics en hidrats de carboni i una petita quantitat de proteïna.

No hi ha un millor aliment per recuperar, existeixen moltes opcions vàlides. Es pot fer tant amb aliments reals com amb suplements. La recuperació es pot realitzar correctament de les següents formes:

1- Àpat post entrenament/partit compost per un aliment ric en hidrats de carboni (pasta, patata, arròs, quinoa, etc.) + un aliment ric en proteïna (carn, peix, ous).

2- Fruita + iogurt.

3- Batuts recuperadors, els quals estan compostos per hidrats de carboni + proteïna.

Begudes per recuperar-se després de l’esforç

Respecte a les begudes, passa el mateix que amb els recuperadors alimentaris, no n’hi ha un que sigui millor, ja que s’ha de trobar la que millor s’adapta a cadascú, provant diverses marques comercials. Qualsevol beguda isotònica pot ser vàlida.

Suplements de proteïna

Pel que fa a la recomanació d’un suplement de proteïna, succeix el mateix que en els casos anteriors. Es pot prendre proteïnes en pols de sèrum de llet, proteïna d’ou, proteïna d’origen vegetal (soja, arròs, pèsol, barreja de diverses proteïnes vegetals, etc.), sent vàlides totes.

Es pot realitzar qualsevol consulta fent clic AQUÍ.

Dani García Carvajal. Dietista-Nutricionista, Col·legiat CAT 001010.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here