Alex Korio, favorit per guanyar la Mitja, baixa d’última hora

0
3243

El guanyador de l’any passat de la prova vallesana i que era, segons tots els pronòstics, el gran favorit per tornar a guanyar és baixa d’última hora


“La idea era que vingués a participar a la Mitja, però ahir va ser baixa. A Kenia hi ha varis clubs, el club de la policia, el club dels militars i el club de presons. Ell és militar i pertany al club de militars i aquest cap de setmana l’han obligat a competir en un cros classificatori per unes proves nacionals i l’han obligat a presentar-se al cros i contra això no podem lluitar”, així explicava Juan Pedro Pineda, mànager responsable dels atletes internacionals que participen a la Mitja, el motiu de la baixa d’Alex Korio, guanyador de l’any passat i el que era el principal favorit per tornar a vèncer en aquesta 31a edició.

La baixa de Korio fa que els seus compatriotes Matthew Kisorio, Simon Cheprot i Mark Korir passin a ser els favorits per guanyar La Mitja. Kisorio, de 27 anys, té la tercera millor marca de tota la història en mitja marató i va quedar en quarta posició, en la darrera edició de la prova vallesana. Per la seva part, Simon Cheprot, de 26 anys, va guanyar la Mitja Marató de Copenhague el 2015 amb un temps de 59 minuts i 32 segons. Per últim, Mark Korir també de 26 anys ha guanyat proves tan rellevants com la Mitja de Frankfurt el 2015, la de París el 2014 i la de Rio de Janeiro el 2013. Tots ells buscaran que l’edició d’enguany sigui la més ràpida de tota la història, un rècord que data de l’any 2008, quan l’atleta kenià Wanjiru va fer un espectacular temps de 59 minuts i 26 segons.

LA PRÈVIA DE LA MITJA

ELS CONSELLS PER SUPERAR LA MITJA

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here