L’esportista de Bigues i Riells va tornar a repetir la 15a posició absoluta de l’any passat al Campionat del Món de Triatló XTerra, celebrat a l’illa hawaiana de Maui. Soley va quedar entre els 24 primers a la primera prova, la de natació, però va saber treure rendiment de la seva especialitat, la bicicleta de muntanya, fet que li va valdre per encarar els últims 10 km de córrer en la catorzena posició. La calor i la humitat de l’illa del pacífic li van fer perdre una posició

Després d’haver-se proclamat vencedor del Campionat del Món de Triatló XTerra, fa dos anys, en categoria amateur de 25-29 anys, i haver fet la quinzena posició en la seva primera participació en la categoria professional l’any passat, Albert Soley va tornar a repetir la quinzena posició aquest passat diumenge. El vallesà va completar el recorregut en 2 hores, 53 minuts i 15 segons en una competició que es va celebrar a l’illa hawaiana de Maui: “La veritat és que vaig tenir molta pressió perquè era el segon any que competia en categoria elit i volia donar el millor de mi”, va apuntar Soley a aquest diari.

El triatleta vallesà va fonamentar la bona posició en una gran actuació al tram de bicicleta, en què va avançar 10 posicions. La natació, que és la primera part va començar força bé, tot i no ser el seu pes fort: “Nedar és el que em costa més de les tres modalitats. Em vaig trobar molt còmode i vaig anar amb un grup bastant avançat”.

Un cop acabats els primers 1,5 km nedant, Soley anava en la 24a posició, però el segon tram era el de bicicleta i aquí el vallesà és sempre pot treure major rendiment: “El tram de bicicleta era de 32 km i passaves per bosc, camins estrets, triatleres, etc. Els primers 5 km eren molt durs però la BTT és una de les meves especialitats i vaig aconseguir remuntar 10 posicions”.  Així, l’esportista de Bigues i Riells va afrontar l’últim tram, els 10 km de córrer, en la catorzena posició, però va acabar perdent una posició “per culpa de la forta calor i de la humitat de l’illa”, que van fer que s’hagués d’esforçar de valent per no perdre més posicions.

Soley valora molt positivament la seva participació i destaca el fet de poder-hi assistir: “Estar allà amb els millors del món és increïble, independentment del resultat. Hi ha 800 participants, molt bon ambient, i en els àpats coneixes els corredors. A més, Hawai és fantàstic i paradisíac; poder ser-hi i viure-ho val molt la pena”. L’esportista vallesà no sap si l’any que ve podrà tornar a participar-hi ‘pel tema patrocinadors’, i és que poder competir a aquest nivell val molts diners. Tanmateix, té molt clar que si torna serà “per millorar el resultat dels últims 2 anys”.

Ara, el biguetà podrà descansar uns mesos, en els quals seguirà fent curses però “a prop de casa”. Les seves curses importants ja no tornen fins el més d’abril i març de l’any que ve, mesos en els quals vol competir en els campionats Xterra per Europa, Espanya i, com va apuntar, si pot, repetir pel món.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here