Entrevista amb els protagonistes d’Esport Global

El documental que parla del jugador de bàsquet, Albert Sàbat, actualment a les files de l’Obradoiro gallec, va ser el segon de la sèrie ‘Esport Global’ de producció garriguenca, amb Oriol Sabata com a ideòleg i productor, juntament amb la productora ‘Prisma Films’. El documental, emès com tots els de la sèrie ‘Esport Global’ per Esport 3, parla de la història de persistència, treball i superació que va permetre a Sàbat acabar sent un jugador professional. El jugador gironí, que jugava al Joventut de Badalona des del 2015, va rebre una important oferta de l’Obradoiro aquest estiu que el conjunt verd-i-negre no va poder igualar. Sàbat va ser un dels jugadors més importants de la Penya el darrer exercici, amb una mitjana de 9.8 punts, 3,3 assistències i 9,7 de valoració. A més, va ser un dels millor llançadors de triples de l’ACB, amb un 44% d’encert. Avui a la Jornada del Vallès iniciem una ronda d’entrevistes amb tots els protagonistes que van aparèixer a la sèrie Esport Global, que va ser un èxit absolut i ja està preparant la segona temporada


La sèrie Esport Global pretenia donar una visió de l’esport més enllà del que surt als diaris esportius cada dia. Més enllà dels resultats. Com vas viure la proposta de ser-ne un dels protagonistes?

Al principi em va sobtar, no m’esperava que pensessin amb mi per ser un dels protagonistes d’un documental així. L’Oriol em va trucar i em va explicar per què havien pensat amb mi i mica en mica em va anar enganxant. No sóc gaire de parlar a la càmera però em vaig engrescar i em va fer molta il·lusió que em dediquessin un dels documentals.

Del documental que ets protagonista, què és el que més t’ha agradat?

Moltes coses. Crec que se’m defineix bé com sóc i això era una cosa important. Veure’m diferent al documental de com realment sóc em feia por però no va ser així en absolut. A més, va sortir-hi molta gent relacionada amb mi, tothom hi va poder dir la seva, des de la meva família, fins a amics, entrenadors, etc. També vull destacar que cuidaven fins a l’últim detall la producció, crec que va quedar molt bonic i molt ben cuidat.

Ens consta que les audiències i les visualitzacions al TV3 a la Carta estan anant molt bé. Perquè creus que ha agradat l’enfocament Esport Global sobre l’esport?

Segurament perquè l’enfocament és diferent. No és el típic documental sobre el millor jugador de futbol, bàsquet o handbol. Són documentals a esportistes no tan mediàtics però que igualment s’ho han treballat, i potser la gent s’hi veu més identificada.

En tots els documentals es fa una reflexió sobre l’èxit. Què és per tu l’èxit?

Crec que l’èxit és donar el 100% en tot allò que fas. Si ho dones tot, no estàs obligat a més

A quin esportista li faries un documental Esport Global?

Segurament perquè jugo a bàsquet i perquè ho he viscut d’aprop, li faria el documental a molts altres jugadors com jo que han pujat vàries vegades a l’ACB i no han pogut jugar-hi per raons econòmiques dels equips. Jo vaig tenir la sort de finalment poder-hi jugar, i segurament si no hagués estat així no m’haurien fet el documental, però hi ha altres jugadors com jo que segur que també s’ho mereixen.

En els documentals es tracta el tema família en la construcció de la carrera esportiva dels protagonistes. Quina importància han tingut per tu els teus familiars en la teva carrera esportiva?

Una importància màxima. La família m’ha recolzat des de petit, sempre s’han preocupat perquè pogués fer el que m’agradava i s’han sacrificat molt perquè fos així. I la meva parella el mateix, la vida d’un esportista no és fàcil i ella m’entén i m’ajuda i em recolza amb tot.

En tota la sèrie s’insisteix en la importància de combinar la carrera esportiva amb els estudis. Tots els protagonistes heu tingut una formació acadèmica superior. Per què recomanaries als joves esportistes i les seves famílies que no deixin d’estudiar ?

Primer perquè la vida d’un esportista no és per sempre, quan acabis de jugar hauràs de fer alguna cosa, i si has estudiat estaràs molt millor preparat. Per altra banda, estudiar alguna cosa fora de la teva rutina d’entrenaments i partits crec que t’ajudarà a desconnectar i a estar més concentrat a l’hora de competir.

Destaca’ns alguna cosa que t’hagi agradat d’algun de la resta de protagonistes de la sèrie Esport Global.

Els he vist tots i m’han agradat molt tots, però si m’hagués de quedar-me amb algun crec que seria amb el de Gabriel Gorce. Crec que és admirable el que fa i és un bon exemple per a tothom.

Quin valor li dones a la preparació mental en l’esport?

És molt important. En la meva carrera me n’he adonat que és bàsic confiar en un mateix. Saber concentrar-te i aïllar-te de les coses que et distreuen a l’hora de competir també és molt important.

En quin moment esportiu et trobes ara mateix? Quins són els teus pròxims objectius?

Crec que em trobo en el millor moment com a esportista. Vinc d’acabar una bona temporada i els meus objectius són seguir treballant i millorant dia a dia per poder dedicar-me al que m’agrada, el bàsquet, el màxim temps possible.

Opina

Please enter your comment!
Please enter your name here